GE Money Bank poskytla v roce 2005 Expres půjčky za téměř 11 miliard

25.01.2006 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


GE Money Bank potvrdila v roce 2005 pozici inovátora na poli spotřebitelských úvěrů. Expres půjčka je i nadále jedním z nejpopulárnějších spotřebitelských úvěrů na trhu. GE Money Bank poskytla v loňském roce 192 tisíc Expres půjček v celkové hodnotě 10,9 miliardy korun. Na vysokém zájmu o Expres půjčky se podílela nabídka Půjčka v akci – v měsících, kdy probíhala, byl zájem o Expres půjčky asi o 30 % vyšší, než je celoroční průměr.

Za rok 2005 poskytla GE Money Bank celkem 192 tisíc spotřebitelských úvěrů Expres půjčka, což je o 13 % více než v roce 2004. Celkový objem Expres půjček poskytnutých GE Money Bank, v roce 2005 dosáhnul 10,9 miliardy korun, meziročně o 24 % více.

„Na vysokém zájmu o Expres půjčky se podílela naše nabídka Půjčka v akci, v rámci níž jsme na jaře a v předvánočním období umožnili klientům získat úvěry s garantovanou nízkou splátkou. V měsících, kdy bylo možné tuto nabídku využít, tedy od března do května a od září do prosince, projevovali klienti o Expres půjčku asi o 30 % větší zájem, než je celoroční průměr, v závěru roku byla Půjčka v akci navíc podpořena unikátní spotřebitelskou soutěží o 8 automobilů,“ řekla manažerka Expres půjčky GE Money Bank Veronika Karlišová.
 
V červenci roku 2005 nabídla GE Money Bank v rámci Expres půjčky dvě nové služby, které si klienti rychle oblíbili. Umožnila klientům doplnit si úvěr do původní výše, tj. půjčit si znovu částku, kterou již splatili, a platit i nadále přibližně stejnou splátku – tuto možnost (klienti jí znají pod jménem Doplnění Expres půjčky) využívá několik tisíc klientů měsíčně. Od července je také možné si libovolně zvolit datum splátky úvěru – tuto možnost využívá zhruba 70 % všech klientů Expres půjčky.

GE Money Bank nabízí svým klientům rovněž řadu alternativních distribučních kanálů, jejichž prostřednictvím je možné Expres půjčku získat. Prostřednictvím internetu se vyřizuje několik set Expres půjček měsíčně, rovněž tolik získá úvěr prostřednictvím unikátní služby Infolimit, kterou GE Money Bank nabízí na svých bankomatech. Zájemce o úvěr zjistí v bankomatech GE Money Bank výši částky, kterou je mu GE Money Bank ochotna poskytnout, a může v bankomatu o půjčku i požádat. „Několik tisíc klientů měsíčně využije také prescoringu na telefonické lince 844 844 844, kde snadno zjistí, na jak vysoký úvěr mohou dosáhnout,“ uvedla Veronika Karlišová.

Expres půjčka je neúčelový úvěr, u kterého GE Money Bank nevyžaduje žádné ručení, přičemž o poskytnutí rozhodne banka na počkání – průměrně do 2 minut, do dalších 5 minut již má klient peníze na účtu. Prostřednictvím Expres půjčky si mohou klienti půjčit  30 až 200 tisíc Kč. Dobu splatnosti si mohou zvolit podle svých požadavků v délce 24, 30, 40, 50, 60 a 72 měsíců.

Klientům, kteří již Expres splácí, banka nabízí možnost doplnit svůj úvěr do původní výše – mohou si půjčit částku, kterou již splatili a platit stále jednu splátku, na kterou byli zvyklí.

O poskytnutí Expres půjčky mohou jak klienti GE Money Bank, tak i všichni ostatní požádat nejen na více než 200 obchodních místech banky, ale také on-line prostřednictvím internetu. Díky jednoduchému formuláři na adrese www.exprespujcka.cz je žádost o půjčku i rozhodnutí o ní otázkou několika minut. Dostupnosti Expres půjčky pomáhá také telefonní linka 844 844 844, na níž mohou zájemci o úvěr předběžně zjistit, zda oni osobně mohou úvěr získat, v jaké výši a s jakou měsíční splátkou.

Lze o ni také požádat prostřednictvím 373 bankomatů GE Money Bank. Na nich je klientům k dispozici služba Infolimit, která je informuje o tom, kolik peněz jim může banka okamžitě půjčit prostřednictvím Expres půjčky, kontokorentu Flexikredit a kreditní karty MoneyCard. Pokud klient zadá své telefonní číslo, kontaktuje jej nejpozději další pracovní den bankéř GE Money Bank a dohodne s ním vše potřebné. Tento způsob kontaktu mohou využít i zájemci o úvěr, kteří nejsou klienty GE Money Bank.

Klienti čerpající Expres půjčku si mohou sjednat pojištění schopnosti splácet. Klient je pojištěn od data čerpání úvěru až do jeho splacení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy