Citibank začala prodávat životní pojištění od AEGONu

06.03.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank a.s. a AEGON Pojišťovna, a.s. se dohodly na vzájemné spolupráci. Od února nabízí Citibank nově na svých pobočkách nový produkt - Citibank plán pro život připravený ve spolupráci s AEGON pojišťovnou. Ta bude pro změnu prostřednictvím své distribuční sítě nabízet kreditní karty vydávané Citibank. Cílem dohody, která staví především na podobnosti cílových skupin obou společností, je umožnit klientům přístup k co největšímu počtu finančních produktů na jednom místě.

„Tímto krokem dosáhla banka stavu, kdy jsou v její síti dostupné produkty ze všech finančních oblastí, tedy z bankovnictví, investičního bankovnictví a pojišťovnictví. AEGON nás zaujal především díky velmi podobnému klientskému segmentu, tedy náročnější klientele. AEGON přichází s velmi kvalitním produktem , který se klientům přizpůsobí na míru, a je možné jej měnit tak, jak se mění potřeby našich klientů. Navíc je nám AEGON blízký svou filozofií vysoké transparentnosti produktů,“ uvedl ředitel retailové banky v rámci Citibank a.s. Bert Pijls.


„Z průzkumu českého trhu, který jsme realizovali počátkem loňského roku, vyplynulo, že vzdělanější lidé s vyššími příjmy považují širokou nabídku produktů za jeden z klíčových prvků pro výběr pojišťovny. Kvalitní kreditní karty v produktovém portfoliu našich poradců dosud chyběly,“ řekl Boris Čuchran, předseda představenstva a generální ředitel AEGON Pojišťovny. „Se Citibank nás spojuje také silné mezinárodní zázemí,“ dodal Čuchran.


Citibank plán pro život, připravený na základě životního pojištění AEGON Live, nabízí klientovi kombinaci efektivního spoření a pojistné ochrany, a to namíchané přesně podle individuální a právě aktuální potřeby klienta. Kromě maximální flexibility, vysoké pojistné ochrany a každoročních daňových úspor nabízí i garantované zhodnocení vložených finančních prostředků. Plán pro život je určen osobám ve věku od 15 do 70 let, a to na volitelnou délku 5 až 60 let. Kromě zcela přizpůsobivého nastavení poměru mezi pojištěním rizik a spořením je zároveň možné v případě potřeby naspořené prostředky vybírat, přerušit placení pojistného nebo naopak volné finanční prostředky kdykoliv vkládat.


Hlavní pojistné krytí na smrt a dožití lze doplnit o připojištění pro případ smrti úrazem, trvalých následků úrazu, závažných onemocnění či se jím zprostit od placení pojistného v případě plné invalidity.


Aegon Pojišťovna nabízí v rámci vzájemné spolupráce prostřednictvím svých poboček a své prodejní sítě Citibank kreditní karty. Tyto karty se vyznačují nejdelším bezúročným obdobím na českém trhu (55 dnů) a nadstandardní bezpečností. Jsou totiž opatřeny fotografií držitele a jeho podpisem na přední straně. Základní karta stojí 500 Kč ročně, pokud ovšem klient jejím prostřednictvím utratí za rok alespoň 36 tisíc korun, neplatí za vedení karty nic. Tento limit platí i pro součet obratů na základní a tzv. dodatkových kartách.


Ke kreditním kartám Citibank lze, jako k jediným kartám v České republice, nabídnout i jedinečné služby – Nákup na splátky a Hotovost na zavolanou.  Nákup na splátky slouží především k financování větších nákupů. Lze jej použít při nákupu nad 10 000 korun. Po zaplacení kartou lze zavoláním na CitiPhone domluvit rozložení splátek na 3, 6, 9 nebo 12 měsíců. Originální je také Hotovost na zavolanou, kdy si může klient ze své karty půjčit peníze tak, že mu je banka odešle na libovolný bankovní účet.     

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy