Charles Peake se stal novým členem vedení společnosti Capgemini

06.03.2006 | , Capgemini Czech Republic
Tiskové zprávy


Charles Peake se stal novým členem vedení společnosti Capgemini Czech Republic. Bude odpovědný za obchodní rozvoj společnosti. Charles Peake je expertem na oblast telekomunikací - v roce 2003 získala firma Czech On Line pod jeho vedením ocenění EVATM Rankingu „Nejziskovější operátor pevných linek v České republice v roce 2003“.

Charles Peake bude působit v Capgemini Czech Republic jako člen vedení společnosti, odpovědný za rozvoj obchodu. „Capgemini je v České republice známa především projekty ve finančním sektoru. Od Charlese si slibujeme výrazné posílení aktivit v sektoru telekomunikací, které rovněž patří k pilířům expertních znalostí Capgemini,“ uvedl v souvislosti s Peakovým jmenováním Patrik Horný, generální ředitel společnosti Capgemini pro Českou republiku.

„Jmenování do vedení společnosti Capgemini je pro mne velikou poctou a zároveň výzvou. Capgemini zaměstnává v České republice celou řadu špičkových expertů a já se těším na spolupráci s nimi. Věřím, že společně vytvoříme silný a zkušený tým, který bude poskytovat klientům Capgemini ty nejlepší služby,“ uvedl Charles Peake.
 
Charles Peake (43) pochází  z česko-australské rodiny a narodil se v Sydney. Svá vysokoškolská studia, která absolvoval v USA, zakončil v roce 1989 ziskem titulu MBA na prestižní The Garvin School of International Management. Své vzdělání záhy rozšířil ještě o titul CPA (Certified Public Accountancy) během svého působení u společnosti Ernst & Young v Atlantě.

V České republice začal Charles Peake pracovat v roce 1995, nejprve pro Citibank na pozici  Asst. Vice President v oddělení Corporate Finance, a poté pro Commerzbank na pozici Vice President v oddělení Strukturovaných financí, specializujícího se na telekomunikace. V roce 2000 se účastnil převzetí společnosti Czech On Line rakouskou společností Telekom Austria a zaujal post předsedy přestavenstva a CEO. Během krátké doby se společnosti Czech On Line pod vedením Charlese Peaka podařilo téměř ztrojnásobit roční obrat společnosti a rozšířit její personál o více než 200 zaměstnanců.

Charles Peake je ženatý a má dva syny. K jeho koníčkům patří golf, rugby a hokej.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy