APC nabízí sadu nových modulárních chladících řešení pro IT prostředí

07.03.2006 | , APC
Tiskové zprávy


Nástup blade serverů a dalších serverových sestav s vysokou hustotou znamená, že tepelná zátěž stoupá. Množství tepla vytvořeného na rack v mnoha případech překračuje hodnoty, které dokáže efektivně zvládnout.tradiční chlazení datových center. APC, přední celosvětový dodavatel vysoce dostupných systémů pro kritickou síťovou infrastrukturu, dnes představil řadu nových modulárních chladících řešení kompatibilních s InfraStruXure™, která podporují přesné a předvídatelné chlazení zatížení s vysokou hustotou.

Mezi tato řešení společnosti APC patří:
InfraStruXure InRow RC,
InfraStruXure Cooling Distribution Unit (CDU)
Rack Air Containment System (RACS).

 „IT manažeři dnes čelí zcela novému typu problémů s chlazením a teplem v datových centrech,“ řekl Rob Johnson, viceprezident divize Availability Enhancements Group společnosti APC. „V prostředí tradičních datových center se vyšší teploty do značné míry ochlazují v celé  místnosti, což znamená extrémní plýtvání a zbytečné náklady. IT zařízení jsou nyní navíc kromě problémů s množstvím tepla dynamičtější a mění svou spotřebu podle výpočetního zatížení. To komplikuje snahu udržet přijatelnou míru tepelné výměny v souladu se  směrnicemi Americké společnosti specialistů na vytápění, chlazení a klimatizaci (ASHRAE). Jednoduše řečeno, pokud chladíte IT prostředí příliš rychle, může to být stejně nebezpečné, jako když ho necháte běžet přehřáté. Aby chladící řešení mohla efektivně reagovat na tyto nové okolnosti, musejí nejen minimalizovat proudění horkého a studeného vzduchu v uličce a zajistit dynamický výkon chlazení a proudění vzduchu, ale také odpovídajícím způsobem vyrovnat proměnlivé tepelné zátěže IT zařízení a proudění vzduchu.“


Chladící řešení od společnosti APC slouží potřebám mnoha IT zařízení, od rozvodné skříně a počítačových místností po datová centra všech velikostí. Škálovatelná řešení, která zahrnují distribuční jednotky pro vzduch, přenosné a přesné chladící systémy slouží specifickým potřebám chlazení pro různá prostředí.

InfraStruXure InRow RC
InfraStruXure InRow RC od společnosti APC je modulární chladící řešení, které je umístěno vedle racku s IT zařízením. Jeho využití sahá od malých počítačových místností po rozlehlá datová centra. Jednotka, která je umístěna na obou stranách racku, dokáže poskytnout až 60 kW chlazení na rack pro IT zařízení anebo až 30 kW na rack s plnou redundancí. Provoz InfraStruXure InRow RC maximalizuje výkon tím, že zachycuje teplo přímo u zdroje vzniku. Snižuje tak celkové náklady, protože má zlepšenou provozní účinnost. Toto zařízení, které chladí pomocí vody, má šířku  poloviny standardního racku (300 mm) a jsou v něm větráčky s regulovatelnou rychlostí otáček, jež lze vyměnit za běhu, což zvyšuje dostupnost a šetří energii. InRow RC také poskytuje možnost řídit síť pomocí integrace s InfraStruXure Managerem od společnosti APC.

InfraStruXure Cooling Distribution Unit (CDU) (Chladící distribuční jednotka InfraStruXure)
InfraStruXure CDU je flexibilní systém vodního chlazení pro jednotku InfraStruXure InRow RC. Systém zvyšuje dostupnost a spolehlivost díky pružným bezešvým hadičkám, které snižují možnost úniku vody, zejména v přetopených zařízeních. InfraStruXure CDU lze snadno nainstalovat, řešení tak může zjednodušit budoucí plánování, protože využívá přizpůsobivé chladící linky, které umožňují uživatelům rozšiřovat a měnit svou infrastrukturu podle jejich potřeb.

Rack Air Containment System (RACS) (Rackový systém pro správu vzduchu)
Rack Air Containment System od společnosti APC je modulární kryt určený zejména pro blade servery, který usnadňuje předvídatelné chlazení.. RACS spolupracuje s rackem NetShelter SX od společnosti APC a chladící jednotkou InRow RC rovněž od APC, díky čemuž poskytuje maximální předvídatelnost, kapacitu a účinnost chlazení. Když připojíme RACS k zadní stěně jednoho nebo několika racků NetShelter SX a k chladící jednotce InRow RC, vzduch, které opouští IT zařízení musí projít chladící jednotkou, kde je ochlazen. Teplý vzduch se tak nedostane zpět do instalovaného IT zařízení. Přizpůsobivost řešení RACS umožňuje redundantní konfigurace N+1 a N+2 pro maximální dostupnost provozu. Přední stěna zařízení navíc funguje jako další izolační vrstva a zároveň tlumí hluk.
Nová chladící řešení od společnosti APC jsou nyní k dostání na celém světě.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy