APC rozšířila nabídku řešení pro sledování datových center

07.03.2006 | , APC
Tiskové zprávy


APC, přední světový dodavatel vysoce dostupných systémů kritické fyzické infrastruktury (NCPI), oznámila koncem loňského roku, že dokončila převzetí firmy NetBotz, Inc., která je předním dodavatelem řešení pro monitorování prostředí. APC za ni zaplatila 31 milionů dolarů v hotovosti. Akvizice společnosti NetBotz dále posílila nabídku produktů a služeb společnosti APC pro fyzickou síťovou infrastrukturu. APC začlení soubor řešení od firmy NetBotz pro monitorování prostředí do  architektury InfraStruXure od společnosti APC. Zákazníci APC tak získají řešení, díky kterému budou jejich kritické síťové zdroje trvale dostupné.

Fyzická bezpečnost IT je klíčová pro mnoho IT manažerů. APC jim i díky společnosti NetBotz může nabídnout odpověď na jejich každodenní problémy - ucelený soubor bezpečnostních produktů, které doplňují architekturu InfraStruXure od společnosti APC pro rozvodné skříně, serverové místnosti  a rozsáhlá datová centra. NetBotz tuto architekturu vedle nových monitorovacích softwarových funkcí obohatí i o možnosti sledování pomocí videa a o sadu senzorů pro sledování prostředí. Zákazníci APC tak získají aktivní platformu pro monitorování, která je dokáže včas upozornit na problémy a díky níž budou moci odhalovat a řešit problémy ještě předtím, než vyústí v přerušení provozu.


Řešení  NetBotz už využívá přes 2700 organizací po celém světě pro aktivní monitorování a  včasné odhalení problémů. Chrání tak svá klíčová zařízení před škodlivým vlivem prostředí a špatnými fyzickými podmínkami. NetBotz totiž chrání jejich dostupnost klíčové infrastruktury před takovými hrozbami, jako je extrémní teplo a úniky vody, lidské chyby a sabotáž i radioaktivní a chemické materiály. Mezi produkty NetBotz patří sledovací zařízení, jako jsou detektory tekutin, senzory částic a kamery citlivé na pohyb, řídící software, přídavný hardware a software i příslušenství.


„Tato akvizice posiluje schopnost společnosti APC poskytnout zákazníkům jednotnou nabídku pro všechny potřeby jejich datových center, od napájení, chlazení a racků po kompletní správu fyzických síťové infrastruktury,“ řekl viceprezident a generální ředitel APC  Roger B. Dowdell jr. „Jsme rádi, že se NetBotz a jejich rostoucí produktové portofolio staly součástí týmu APC. Prodejní kanály společnosti APC výrazně zvýší prodejní příležitosti pro inovativní výrobky společnosti NetBotz.  Díky portfoliu řešení pro sledování prostředí rozšířenému díky akvizici NetBotz budeme moci posílit svou pozici na trhu fyzické infrastruktury, jehož hodnota se odhaduje na 7 miliard dolarů.“


Sledovací zařízení od společnosti NetBotz dokáží monitorovat všechny typy fyzických IT prostředí od serverových místností až po rozlehlá datová centra. Typické řešení od NetBotz tvoří základní zařízení s integrovanými senzory pro sledování prostředí, barevná kamera a připravené konektory pro přídavné senzory. Mezi volitelná zařízení patří centrální monitorovací software, který dokáže sledovat větší instalace.


 „Jsme rádi, že se spojujeme s APC, protože jde o stoupající hvězdu na trhu datových center,“ řekl prezident a generální ředitel NetBotz Tom Goldman. „Architektura InfraStruXure od APC zcela jasně revolučně mění způsob, jak dnes firmy budují datová centra, a naše produkty do ní velmi dobře zapadají. Těšíme se, že APC pomůžeme rozšířit její nabídku řešení pro IT prostředí a bezpečnost IT zařízení, že se budeme podílet na schopnosti APC vyvíjet špičková softwarová a hardwarová řešení a přispějeme k rozšíření globálního záběru APC, abychom využili potenciálu pro naše podnikání.”

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy