PRE loni rekordně zvýšila čistý zisk o čtvrtinu na 1,3 mld. Kč

09.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. března (ČTK) - Společnost Pražská energetika (PRE) vykázala v loňském roce historicky nejvyšší čistý zisk 1,245 miliardy korun. Ve srovnání s rokem 2004 to je nárůst zhruba o čtvrtinu. Tržby z prodeje elektřiny stouply o deset procent na 12,141 miliardy korun. Sdělil to mluvčí PRE Petr Holubec s tím, že jde o neauditované údaje.

Na modernizaci a opravy sítí a dalších zařízení včetně elektroměrů, pražští energetici loni vynaložili více než 1,6 miliardy korun. Proti roku 2004 to je o 176 milionů korun více.

"Například jsme rekonstruovali rozvodnu Západ, která je nyní výrazně modernější. Ekologické úpravy zabrání jakýmkoli únikům oleje," uvedl generální ředitel PRE Drahomír Ruta. Dodal, že rozvodna nyní také působí menší hluk, což zlepšilo životní prostředí lidem z okolí.

Loni firma zaměstnávala 1214 lidí. Meziročně to je o 24 osob méně.

Skupina PRE působí prostřednictvím dceřiné společnosti PREdistribuce na území hlavního města a v Roztokách. Zároveň je obchodníkem s elektřinou na velkoobchodním trhu ČR. Elektřinu prodává téměř 700.000 odběratelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK