Tisíce domácností v Hradci byly kvůli poruše teplovodu bez tepla

12.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 12. března (ČTK) - Desetitisíce domácností v Hradci Králové, Pardubicích a Chrudimi, které zásobuje teplem a teplou vodou společnost International Power z Opatovic na Pardubicku, zůstaly dnes ráno bez dodávek teplé vody a tepla. Havárii, kvůli níž klesl tlak v rozvodné síti, způsobila netěsnost na páteřním potrubí v Hradci Králové. Havarijním četám se dopoledne podařilo většinu předávacích stanic zprovoznit, řekl výrobní ředitel International Power Ladislav Kudrnáč.

"Místo poruchy se již podařilo lokalizovat, postupně napojujeme další oblasti," řekl Kudrnáč. V Pardubicích i v Chrudimi byly dodávky obnoveny již dopoledne, teplo proudí postupně také do dosud uzavřených oblastí v Hradci Králové, kde byl havárií zasažen především střed města a Slezské Předměstí.

Podle Kudrnáče by dodávky měly být do večera obnoveny na celém území Hradce Králové, výjimkou bude několik stovek domácností na sídlišti Labská kotlina I. "Na opravě pracujeme, předpokládáme, že celá rozvodná síť bude zprovozněna během noci z neděle na pondělí," uvedl Kudrnáč.

Dramatičtější byla pro obyvatele Hradce Králové, Pardubic a Chrudimi situace v listopadu 2002, kdy zřícená střecha kotelny vyřadila všech šest kotlů, havárie na téměř dva týdny zasáhla 200.000 lidí v pardubicko-hradecké aglomeraci. Nejobtížnější situace byla v Hradci Králové, kde nefungoval žádný záložní zdroj.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK