Ředitelem RM-Systému byl jmenován Jan Špringl

13.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. března (ČTK) - Ředitelem mimoburzovního RM-Systému byl od března jmenován Jan Špringl (27 let), který v předchozích dvou letech zastával pozici finančního ředitele a je členem představenstva společnosti. Oznámil to firemní ředitel pro strategii a marketing Jiří Vodička.

Současně se novým provozním ředitelem RM-Systému stal David Hybeš, který již v RM-Systému v minulosti působil. Přešel z PVT, kde pracoval na projektech souvisejících s kapitálovým trhem, zejména na vytvoření centrálního depozitáře. Obě změny schválila Komise pro cenné papíry, která vedoucí pracovníky účastníků kapitálového trhu posuzuje.

RM-Systém dosud ředitele neměl, vykonávání této funkce bylo jen svěřeno nyní již bývalému provoznímu řediteli a členovi představenstva Jaroslavu Šírkovi. Ten odešel do důchodu. V představenstvu RM-Systému si ale má polepšit a stát se jeho předsedou.

Špringl zastupuje v RM-Systému vlastnickou finanční skupinu J&T, a je také jednatelem firmy RM-S Finance, sesterské společnosti RM-Systému. RM-Systém je organizátor mimoburzovních obchodů s cenným papíry zaměřující se na drobné investory.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK