Region Severní Moravu a Slezko navštívili holandští novináři

17.03.2006 | , SMS.cz
Tiskové zprávy


Ve dnech 8.-13.3.2006 zavítali do turistického regionu Severní Moravy a Slezska holandští novináři. Dva zástupce nizozemského měsíčníku Meridian nejvíce zajímaly Beskydy a Jeseníky a jejich zimní nabídka pro turisty. Destinační management připravil program tak, aby novináři viděli co nejvíce nejlepších středisek a atraktivit, které region nabízí.

V prvních dvou dnech navštívili město Kopřivnici a její slavné muzeum Tatry a dále kopřivnickou Šustalovu vilu. Odtud pokračovali do Štramberku, kde se seznámili s městem a jeho atraktivitami, stejně jako se stravovacími a ubytovacími možnostmi. V dalším dnu byly na programu prohlídky lyžařských středisek na Bílé a na Pustevnách. V obou střediscích si novináři díky lyžařské škole SUN Ski&Board School nejen zalyžovali, ale také zakusili procházku na sněžnicích. V Beskydech navštívili také hotel Prosper a jeho ubytovací a wellness možnosti.

V dalších dnech navštívili novináři Jeseníky. V Lázních Karlova Studánka si prohlédli možnosti relaxace spojené s lyžováním přímo v areálu lázní a poté si zalyžovali na nejvyšší hoře Moravy – Pradědu ve skiareálu Figura. V rámci programu na Pradědu ještě absolvovali návštěvu chaty Švýcárny spojenou s ochutnávkou místního netradičního likéru. Dále pokračovali do Priessnitzových léčebných lázní, kde kromě prohlídky lázeňského areálu a lyžařského vleku navštívili rovněž solnou mikroklimatickou jeskyni s výraznými preventivními a regeneračními účinky. Na závěr návštěvy těchto lázní si dle svého výběru vyzkoušeli lázeňské procedury a potom pokračovali do lyžařských středisek Ramzová a Petříkov. Na Ramzové absolvovali jízdu na sněžných člunech (snow tubing) a na Petříkově prohlídku skiareálu. Návštěva turistické oblasti Jeseníky byla ukončena prezentací lyžařské školy SUN Ski&Board School.

Zástupci holandského měsíčníku zajistí prezentaci regionu Severní Moravy a Slezska minimálně ve třech výstupech v tomto periodiku.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy