Dnešní stávka výstražná stávka ovlivnila pouze 4,8 % spojů provozovaných denně Českými drahami.

17.03.2006 | , České dráhy
Tiskové zprávy


Dnešní výstražná stávka podle prvních informací minimálně ovlivnila pravidelnost železničního provozu. Průměrné zpoždění vlaků, kterých se to dotkla stávka činilo od 15 do 20 minut. Z celkového počtu více než 6870 denně vypravovaných vlaků se stávka dotkla pouze 4,8 % spojů. Stejně tak i počet strojvedoucích, kteří dnes byli v práci a vůbec nestávkovali, byl velmi výrazný – a to přes 230.

Nikterak nebyla narušena bezpečnost železničního provozu. Nedošlo k žádnému bezpečnostnímu ani jinému incidentu. České dráhy podle dosavadních informací nezaznamenaly ani žádné stížnosti ze strany cestujících – spíše se jednalo o informativní dotazy týkající se návazného spojení.

Vlaky, které byly ovlivněny stávkou, se ve 12.30 hodin rozjely z příslušných stanic. Zpoždění v rozsahu 15 – 20 minut se podaří srovnat během velmi krátké doby (to se již podle aktuálních informací podařilo v řadě krajů ČR). Řada vlaků jela zcela na čas a například z pražského hlavního nádraží odjížděla i v době stávky. Na čas podle jízdního řádu jely také všechny spoje SC Pendolino provozované mezi Prahou a Ostravou.

Odpolední provoz ČD by již měl být zcela standardní a lidé cestující během odpolední dopravní špičky by důsledky konání stávky již vůbec neměli zaznamenat.

České dráhy během dnešního dne a stávky zajistily následující informovanost cestujících:

• Hlášení staničního rozhlasu o možných dopadech stávky na odjezdy a příjezdy vlaků.
• Informace na světelných informačních tabulích.
• Osobní přítomnost staničních zaměstnanců Českých drah u nástupu do vlaků.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy