Sluha dvou pánů v plzeňském divadle J.K.Tyla

17.03.2006 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Činohra Národního divadla dnes uvede na scéně divadla J.K.Tyla v Plzni svou nejúspěšnější inscenaci, komedii Carla Goldoniho „Sluha dvou pánů“, s Miroslavem Donutilem v hlavní roli.

Hostování Národního divadla v Plzni je výsledkem rozšíření spolupráce mezi Národním divadlem a Komerční bankou, generálním partnerem ND.

Národní divadlo a Komerční banka v loňském roce uzavřely novou, tříletou smlouvu, která přináší  do vzájemné spolupráce dva nové významné prvky. Jednou z novinek jsou právě exkluzivní představení ND v regionech. Uvedení komedie Sluha dvou pánů v Plzni je druhým z mimořádných představení ND, předcházelo mu uvedení Baletománie v brněnském Mahenově divadle v září 2005. Národní divadlo připravuje tato představení výhradně v rámci smlouvy s KB.

Nová smlouva mezi KB a ND také vytvořila podmínky pro zřízení Ceny Komerční banky, která bude udělena za nejlepší výkon v sezóně v žánrech balet, činohra a opera. Porota bude poprvé rozhodovat v sezóně 2005/2006. Komerční banka věnuje každému oceněnému umělci finanční dar ve výši 100.000 Kč a umělecké ztvárnění této ceny.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy