Skupina Deutsche Post World Net je první zahraniční společností na japonském poštovním trhu

21.03.2006 | , DHL
Tiskové zprávy


Společnost DHL Global Mail, která je dceřinou společností DPWN a podniká v oblasti mezinárodních poštovních služeb, bude ve společném podniku vlastnit 49 % akcií. Zbylých 51 % bude vlastnit jeden z největších soukromých poskytovatelů poštovních služeb v Japonsku, Yamato Holdings. Skupina DPWN tak dále rozšiřuje svojí mezinárodní poštovní síť.  Zároveň se jedná o první úspěšný vstup zahraničního subjektu na japonský poštovní trh. DHL Global Mail spolupracuje se společností Yamato Holdings již od roku 2004.

„Společným podnikem dále prohlubujeme mnohaletou úspěšnou spolupráci s holdingem Yamato. Máme před sebou skvělou obchodní příležitost, Japonsko je totiž druhým největším poštovním trhem na světě,“ řekl Klaus Knappik, předseda Divisional Board Mail International skupiny DPWN. „Tento krok posílí také naši pozici globální společnosti poskytující komplexní portfolio mezinárodních logistických služeb.“

„Právě uzavřené partnerství s DPWN nám dělá radost. Tato společnost má vedoucí postavení na mezinárodním trhu poštovních služeb a na japonském trhu bude spolu s námi nabízet unikátní obchodní model direct marketingových služeb,“ řekl Koi Ogura, prezident Yamato Transport a ředitel Yamato Holdings. „Know-how a zkušenosti DPWN budou pro společný podnik cenným přínosem,“ doplnil Koi Ogura.

DPWN přináší do společného podniku zkušenosti s plánováním direct marketingových kampaní, management adresářů, realizaci těchto kampaní a jejich následného vyhodnocení. Yamato Holdings mají roční obrat téměř 8 miliard eur.

Japonský poštovní trh má hodnotu 13 miliard eur a jeho plně liberalizovaný segment je ceněný na 4 miliardy eur. Další obchodní příležitost představuje oblast direct marketingu, její potenciál je odhadován na 7 miliard eur.

Skupina DPWN je již nyní zastoupena na největších poštovních trzích na světě. Podniká například v USA, Nizozemí, Spojeném království, Francii a Španělsku. Kromě toho zajišťuje DPWN také mezinárodní poštovní služby do více než 200 zemí a nabízí tak zákazníkům po celém světě poštovní služby s vysokou přidanou hodnotou.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy