České firmy v Rusku se dosud nedostaly do konfliktu se soutěžním právem

23.03.2006 | , ÚOHS
Tiskové zprávy


V pořadí již druhé setkání předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Martina Peciny s předsedou Federální antimonopolní služby Ruské federace (FAS) Igorem Artěmjevem, které proběhlo počátkem tohoto týdne v  Moskvě, mělo specifický cíl.

V moskevském sídle FAS se uskutečnil historicky první seminář pro zástupce českých firem, které působí v Rusku. "Předseda FAS Igor Artěmjev seznámil účastníky semináře nejen se základními principy soutěžního práva v Rusku, ale hovořil také o celém systému antimonopolní služby v Ruské federaci," uvedl Martin Pecina.

Ze strany ruského FAS nedošlo až doposud k žádnému šetření českých firem pro možné porušení ruských zákonů. "To je pozitivní informace," zdůraznil předseda ÚOHS Pecina. Konstatoval dále, že čeští podnikatelé velmi ocenili informace o systému zadávání veřejných zakázek v Rusku.  Výsledkem obnovených styků obou soutěžních úřadů je kromě jiného také to, že ještě v letošním roce se v Brně uskuteční obdobná akce, tentokráte pro ruské firmy působící v České republice.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy