Zetor se stal hlavním partnerem stálé expozice Národního zemědělského muzea „Jede traktor“

24.03.2006 | , Zetor
Tiskové zprávy


Společnost Zetor, tradiční česká společnost vyrábějící traktory stejnojmenné značky, se stala hlavním partnerem jedné z nejvýznamnějších sbírek Národního zemědělského muzea (NZM) pod názvem „Jede traktor“. 

Expozice je určena především pro zájemce o historickou motorovou zemědělskou techniku, jako jsou traktory, žentoury, parní stroje, mlátičky aj. Součástí výstavy jsou mimo jiné také vzdělávací a výukové programy, herní konzole či „stáj traktorů“ pro nejmenší návštěvníky. Celá expozice je koncipována jako příběh, který provede návštěvníka historií mechanizace náročné práce zemědělců.

 „Jsem rád, že se společnost Zetor stala hlavním partnerem takto významné expozice. Mezi vystavenými předměty jsou samozřejmě k vidění také historické modely traktorů Zetor,“ říká Lubomír Mikolaj, ředitel Zetor Trade, s. r. o.

Výstavu historické zemědělské techniky mohou návštěvníci shlédnout od 23. března 2006 v suterénu budovy Národního zemědělského muzea (Kostelní 44, 170 00 Praha 7 – Letná). Vstupné pro dospělé činí 50 Kč, důchodci, studenti a děti zaplatí pouze 30 Kč. Rodinné vstupné vyjde celkem na 120 Kč. Zakoupená vstupenka platí pro všechny probíhající výstavy v Národním zemědělském muzeu. Expozice „Jede traktor“ se rozkládá na ploše o rozloze 520 m2.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy