V Praze přibývá hotelů, roste počet hvězdiček

26.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. března (ČTK) - V Praze stále přibývá hotelů. Podle analytika cestovního ruchu Jaromíra Beránka jich bude přibývat ještě několik let tempem pěti až sedmi procent; tedy zhruba stejnou rychlostí, jako rostou počty zahraničních turistů v Praze. Letos v Praze otevře například v červnu řetězec Vienna International Hotels & Resorts sedmý hotel.

V poslední době se v centru města otevírají jen luxusní pěti a čtyřhvězdičkové ubytovací zařízení. V současnosti je v Praze víc než 80.000 lůžek. Podle Beránka má hlavní město potenciál obsadit i o pětinu více lůžek.

Čtyřhvězdičkový angelo Hotel Prague na Smíchově podobně jako sousední hotel Angel's přiláká především ty turisty, kteří mají v oblibě design a extravaganci. Důraz na design je v poslední době stále častější. Zaměřil se na něj například nedávno otevřený hotel Yasmin v ulici Politických vězňů.

V širším centru také přibývá hotelů, které vznikají přestavbou původních bytových domů. Například příští týden otevře společnost IC Hotels, který provozuje například hotel Step nový menší hotel Aramis v Žerotínově ulici na Praze 3. Provozovatel největšího pražského hotelu Top Hotel zase koupil a přes zimu zrekonstruoval na čtyřhvězdičkový hotel objekt ve vilové části Prahy 5. Hotel pod názvem Albion začal sloužit 10. března.

Praha přiláká každoročně víc než polovinu zahraničních turistů, kteří do Česka přicestují. Loni jich bylo podle odhadů odborníků asi 6,4 milionu a 3,7 milionu z nich se ubytovalo právě v Praze. Navíc řada turistů přijíždí do Prahy a přitom se ubytovává ve Středočeském kraji v dobře dopravně dostupných místech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK