Koruna stagnovala, vliv nemělo ani rozhodnutí Hyundai

27.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - Česká měna během dne stagnovala. Vývoj v regionu sice přinesl v pondělí měnám pokles, koruna ovšem zůstala ušetřena díky pozitivní náladě ohledně investice automobilky Hyundai. Vůči euru se koruna v 17:00 pohybovala na 28,66 Kč/EUR. Oproti dolaru koruna mírně oslabila na 23,83 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Ministerstvo průmyslu a obchodu ráno oznámilo, že dnes k dohodě s Hyundai nedojde. Později na tiskové konferenci ovšem viceprezident Hyundai Motor Company oznámil, že se korejská automobilka definitivně rozhodla pro ČR. "Tento výsledek byl po předchozích indikacích očekáván, přesto jeho potvrzení podle našeho názoru zlepšuje sentiment na korunu," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Podle Jana Vejmělka z Komerční banky bylo rozhodnutí Hyundai již očekávané, v cenách zakalkulované a žádnou novou informaci nepřineslo. Naopak oslabující tlak na středoevropské měny včetně koruny podle něj přinesou spekulace na pokračující růst dolarových sazeb.

Koruna nereagovala ani na zprávu, že se v ČR objevil první případ ptačí chřipky, uvedla Markéta Šichtařová z Next Finance. Podle ní koruna bude v následujících dnech postrádat nové informace a bude čekat na zasedání centrální banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK