Společnost American Power Conversion předvedla systémy InfraStruXure s vysokou hustotou

30.03.2006 | , APC
Tiskové zprávy


Společnost American Conversion, přední světový dodavatel řešení pro dostupnost koncové infrastruktury, dnes předvedla nové systémy InfraStruXure s vysokou hustotou, které lze škálovat až na 60 kW na rack. Jde o první integrované systémy na trhu, které dosáhly tohoto kritického zatížení pro typický rack v datových centrech, řadách anebo místnostech. Tyto systémy, které byly vyvinuty pro nejnovější servery od předních dodavatelů OEM řešení jako Dell, HP a IBM a byly na nich i testovány, zajišťují napájení, rozvod energie a chlazení ve standardizované architektuře založené na raccích. Zahrnují i populární řešení InfraStruXure Manager pro sledování kritických funkcí a výstupů na všech úsecích termodynamického cyklu, díky němuž mohou být manažeři datových center a budov bez starostí.

Nové systémy InfraStruXure s vysokou hustotou od společnosti APC obsahují nová chladící řešení InRoW, díky kterým lze jistě a bez problémů instalovat servery s vysokou hustotou v takovém množství a koncentracích, které se předtím pokládaly za ekonomicky neúnosné. Chladící jednotka APC InRoW RC dokáže předvídatelně dodat až 60 kW chlazení pro IT zařízení umístěná v řadě. Hlavní myšlenkou tohoto designu, která umožňuje takový výkon, je snaha odstranit teplo hned u jeho zdroje, a neumožnit mu tak, aby se smíchalo s teplotami prostředí a neefektivním prouděním.
    
„Celé odvětví se poučilo, že s teplem nelze bojovat tradičním „obranářským“ způsobem, tedy instalací dalších a dalších chladících zařízení. Není to účinné, a zároveň tak vznikají problémy s kontrolou vlhkosti. Ty mohou zavinit elektrostatický výboj, který může v důsledku omezit dostupnost datového centra,“ řekl viceprezident divize Podnikové systémy a firemní sítě společnosti APC Dwight Sperry. „V případě zátěží s vysokou hustotou tradiční přístup prostě nepřináší takovou míru ochlazení, jaká je potřeba pro běžný provoz serverů. My se snažíme předvídatelně a přesně chladit tam, kde je to potřeba. Odstraňujeme tak teplo tam, kde vzniká, a zabraňujeme tím jeho směšování s okolním prostředím.“

Společnost APC díky výrobkům představeným dnes nabízí ucelené systémy, které zahrnují chlazení, regulaci a distribuci napájení na úrovni racku, řady anebo místnosti. Společnost APC rovněž vedle systémů InfraStruXure s vysokou dostupností představila nové systémy pro VoIP (energetické a tepelné zátěže, které dříve řešil telekomunikační operátor, se nyní mohou soustřeďovat v místnosti pro kabeláže IT zařízení), začínající uživatele datových center (kde požadavky na škálovatelnost neumožňují přijetí tradičního přístupu) a přestavbu datových center (kdy je třeba začlenit stávající součásti do termodynamicky výkonnějšího provedení).

Tyto systémy byly testovány ve výrobních prostředí, včetně aplikací s vysokou hustotou. Jsou tak maximálně kompatibilní se skutečnými IT zátěžemi a minimalizují nepředvídatelná překvapení při představení nového produktu. Čas na tvorbu datového centra tak může být kratší a instalace rychlejší. Nové systémy rovněž snižují celkové náklady na vlastnictví, protože redukují provozní náklady díky inovativním chladícím systémům, které k provozu potřebují méně energie.

Zákazníci, jež frustrují problémy kritické síťové infrastruktury (NCPI), jako jsou žhavá místa, nepřiměření chlazení, špatná distribuce napájení anebo malá možnost řízení, zjistí, že čilé systémy od společnosti APC jsou odpovědí na dnešní potřeby podniků i na zatím neznámé budoucí výzvy. Jde tak o ideální řešení, když zavádíte nové technologie, obnovujete zařízení anebo měníte IT vybavení.

 „Nové systémy InfraStruXure pomáhají podnikům rychle reagovat na nové trendy v obchodu a IT, a efektivně tak instalovat klíčové aplikace a rozvíjet nebo přestavovat datová centra a serverové místnosti,“ dodal Sperry. „Instalace těchto kritických aplikací, jako jsou například ty s vysokou hustotou, je sice stále komplikovanější, tyto integrované systémy ale navrhování, stavbu a provoz úspěšných IT prostředí výrazně usnadňují.“
     
Všechny tyto systémy obsahují novou chladící architekturu InRow od společnosti APC, rackovou platformu SX, distribuci napájení umístitelnou na rack, rozšířené kontrolní funkce a volitelné bezpečnostní funkce a možnost správy prostředí pomocí divize NetBotz společnosti APC. Zařízení InRow RC, které lze škálovat až na 60 kW na rack, mají malé rozměry a modulární design, díky nimž je lze umístit do řady racků. Chlazení infrastruktury v datovém centru je pak předvídatelné, spolehlivé a úsporné.

Racková platforma SX je na výrobci nezávislé provedení. Odpovídá nejnovějším trendům v datových centrech včetně tenkých serverů optimalizovaných pro racky, které mají vyšší hloubku a vyšší hustotou napájení, což způsobuje problémy s teplem a napájením a značně zvyšuje množství kabelů. Jednotky pro distribuci napájení, které se umisťují na racky, jsou montovány na zadní stranu kanálků SX racků, aby nezabraly cenný prostor ve tvaru U. Každá distribuční jednotka pro racky dodává až 22 kW energie. Všechny tyto systémy obsahují řešení InfraStruXure Manager, díky kterému mohou zákazníci aktivně řídit celý systém z jedné platformy. Všechny systémy navíc umožňují v reálném čase sledovat zákazníkovu IT infrastrukturu kvůli fyzickým hrozbám a mají rozšířenou správu prostředí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy