Byl zvolen nový předseda SOS

31.03.2006 | , SOS
Tiskové zprávy


Republikový výbor Sdružení obrany spotřebitelů ČR zvolil na svém zasedání novým předsedou Ing. Davida Šmejkala. Dosavadní předseda Mgr. František Lobovský rezignoval na tuto funkci, kterou zastával dlouhá léta, ze zdravotních důvodů. Republikový výbor SOS se rozhodl udělit Františku Lobovskému za jeho zásluhy ve Sdružení obrany spotřebitelů ČR čestné členství.

Nový předseda si dal za úkol i nadále rozvíjet spotřebitelskou organizaci a především ji přibližovat většímu množství spotřebitelů tak, aby byli informováni o svých právech. „Zvýšení počtu členů SOS, zatraktivnění tohoto členství pro ještě větší množství lidí, považuji za jeden z klíčových úkolů, které před SOS v příštím období stojí,“ uvedl čerstvě zvolený předseda.


SOS se bude pod jeho vedením i nadále aktivně podílet na zlepšování postavení spotřebitelů v oblasti finančních služeb, velká pozornost bude v tomto směru věnována problému předlužování, který začíná trápit čím dál více lidí. Sdružení obrany spotřebitelů ČR bude pokračovat v rozvíjení Spotřebitelských informačních center (SIC) v dalších regionech tak, aby byly tyto služby zpřístupňovány co nejširšímu okruhu spotřebitelů. V souvislosti s tím je nutné, jak zdůraznil nový předseda, zvyšovat úroveň pracovníků těchto SIC případně až k jejich profesionalizaci.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy