Ministr jednal v Berlíně o bytové politice

31.03.2006 | , Ministerstvo financí
Tiskové zprávy


Poslední březnové úterý navštívil ministr pro místní rozvoj ČR Radko Martínek Berlín. Setkal se zde se svým německým protějškem ministrem Wolfgangem Tiefensee, spolkovým ministrem dopravy, výstavby a rozvoje měst. Shodou okolností mají oba ministři zkušenosti jako starostové měst, takže rozhovor byl věnován rozvoji měst, bytové politice jak v širších souvislostech, např. státních podpůrných programů, tak v konkrétních otázkách spojených kupříkladu se zaměstnaností v některých strukturálně slabých regionech.

„Informoval jsem svého německého kolegu o úsilí nových členských zemí při jednání směřujícím k možnému čerpání evropských prostředků na regeneraci panelových sídlišť. Dohodli jsme se, že v první polovině dubna uspořádá naše ministerstvo pracovní schůzku zástupců zemí tzv. „visegrádské čtyřky“ v Praze, na níž bude pozván i zástupce německého ministerstva,“ přiblížil ministr Martínek.


Cílem schůzky bude podle jeho dalších slov projednání dosavadního stavu jednání nových zemí EU s Evropskou komisí a dohoda o podpoře ze strany Německa, protože Německo má s regenerací měst i jednotlivých panelových sídlit velké zkušenosti.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy