Radiokomunikace spojily televizním telemostem Nymburk s Čínou

31.03.2006 | , České radiokomunikace
Tiskové zprávy


Rekord ve vzdálenosti, na jakou byl kdy v České republice uskutečněn telemost, včera překonala společnost Radiokomunikace, a.s. oboustranným televizním spojením mezi Nymburkem a městem Mianyang v čínské provincii Sečuan. Stalo se tak při příležitosti položení základního kamene továrny na výrobu televizorů s plazmovými a LCD obrazovkami společnosti Changhong ve středočeském Nymburce.

„Čínská strana požadovala po ČRa kromě dokonalé přípravy technologie i dva testy po patnácti minutách a pak ,ostrý´ hodinový přenos. Vše jsme zvládli zcela bez problémů a ke spokojenosti všech zainteresovaných stran,“ uvedl Ing. Jaromír Charvát, ředitel úseku telekomunikačních služeb ČRa. Dodal, že přenos proběhl ve formátu MPEG2 přes satelity Intelsat 64  a China Star 87.5 E.

 Slavnostního položení základního kamene nymburské továrny a televizního telemostu s Čínou se zúčastnili mimo jiné velvyslanec ČLR v České republice, středočeský hejtman Petr Bendl a starosta města Nymburk. Kamerový řetězec pro českou část telemostu dodala televizní společnost Reckord Chomutov.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy