Koruna se k euru obchoduje za 28,52 Kč/EUR

05.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. dubna (ČTK) - Česká měna během dne smazala ztráty a obchoduje se na stejných úrovních jako na konci úterní obchodní seance. Na zprávu, že vláda schválila návrh na zvýšení státního rozpočtu o pět miliard korun, které budou sloužit jako rezerva na odstraňování povodňových škod, koruna nereagovala. Vůči euru se obchoduje za 28,52 Kč/EUR a proti dolaru dokonce o haléř posílila na 23,24 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance bylo středeční obchodování klidné. Jde ovšem jen o klid před bouří, uvedl. Investoři totiž čekají na čtvrteční zasedání Evropské centrální banky (ECB). To podle Pikory bude klíčové jak pro kurz dolaru k euru, tak pro středoevropské měny. Trh očekává, že sazby zůstanou nezměněny, ale brzy je centrální banka eurozóny zvýší.

"Nicméně v minulosti ECB již mnohokrát ukázala, že je nevypočitatelná," uvedl Pikora. Proto podle něj již někteří investoři započítávají do kurzu eura k dolaru růst úrokových sazeb v eurozóně. Také proto dnes euro vůči dolaru posílilo na své dvouměsíční maximum.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK