Počítače od Apple budou schopné pracovat s Windows

05.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. dubna (ČTK) - Americký výrobce počítačů Apple Computer dnes představil software, díky němuž bude konkurenční program Windows od Microsoftu pracovat v jeho strojích. Podle ekonomů může tento krok přilákat k Apple miliony nových kupujících.

Apple počítá s tím, že k sobě přitáhne lidi, kteří by chtěli Macintosh, ale dávají přednost Windows. S Macintoshem se podle mnohých snadněji pracuje a je stylovější, ale Windows jsou nejrozšířenější operační systém na světě.

Akcie Apple vyskočily o sedm procent a na trhu Nasdaq byly nejaktivnějším titulem. Emise posílila o 4,22 dolaru na 65,39 dolaru.

Software Boot Camp je dostupný ke stažení a počítačům Macintosh s čipy od Intelu umožní pracovat s operačním systémem OS od Apple i s Windows XP od Microsoftu. S programy Windows pracují přednostně i počítače od rivalů Dell a Hewlett-Packard.

"Myslíme si, že Macintoshe budou díky Boot Camp přitažlivější pro ty uživatele Windows, kteří uvažují o změně," řekl Philip Schiller z divize světového marketingu Apple. S novým softwarem si budou moci uživatelé Macintoshů hrát na počítačích Mac OS X hry a spouštět další software pro Windows, aniž by si museli počítač s Windows kupovat, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK