Fatře způsobila velká voda škodu 70 až 80 milionů korun

06.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 6. dubna (ČTK) - Velká voda způsobila společnosti Fatra Napajedla škodu na majetku za zhruba 70 až 80 milionů korun. Proti původním předpokladům se ale společnosti zřejmě podaří obnovit přerušenou výrobu do týdne. Řekl to generální ředitel Petr Síleš. V žádné jiné společnosti či městě ve Zlínském kraji záplavy tak rozsáhlé škody nezpůsobily.

Voda zaplavila trafostanici, pronikla i do rozvodných kanálů. Firma musela v Napajedlech již minulý týden přerušit výrobu. Z prostor, v nichž hrozilo zaplavení, stihli zaměstnanci demontovat elektromotory, do bezpečí přesunuli i veškeré chemikálie.

"Voda už zhruba opadla a trafostanici se podařilo uvést do pohotovostního režimu. Pokud se vše bude vyvíjet dobře, je reálné obnovit výrobu nejpozději do týdne," poznamenal Síleš. Firma nyní stále pokračuje v odčerpávání vody, montéři již vracejí zpět elektromotory a další zařízení.

"Všichni zaměstnanci by se měli vrátit zpět do práce zřejmě v pondělí," uvedl ředitel. Fatra celkem zaměstnává asi 1500 lidí. Část z nich přitom pracuje v chropyňském závodu, kde výroba nebyla vůbec přerušena.

Fatra Napajedla se zabývá především výrobou podlahovin a izolačních, technických, hygienických a potravinářských fólií. V roce 2004 společnost utržila 2,84 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK