Pojišťovny evidují ze záplav tisíce škod za stovky milionů Kč

06.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - Pojišťovnám dále narůstá počet hlášení o škodách, které jejich klientům způsobily v minulých dnech ničivé záplavy. Celkem již pojišťovny zaznamenaly tisíce pojistných událostí za stovky milionů korun. Vyplývá to z ankety mezi největšími domácími pojišťovnami. Škody dále porostou, zástupci pojišťoven stále musejí ve většině případů čekat s likvidací a vyčíslením škod až na opadnutí vody.

Česká pojišťovna eviduje podle mluvčího Václava Bálka k dnešnímu odpoledni 4736 pojistných událostí za více než sto milionů korun. Kooperativa zatím zaznamenala 1100 škod za zhruba 65 milionů korun. "Předpokládáme také škody z pojištění přerušení provozu a škody z pojištění stavebních rizik, například zatopené stroje," řekl mluvčí pojišťovny Marek Vích.

Pojišťovna UNIQA má do dnešního rána nahlášeno ze záplav 114 pojistných událostí za více než 16 milionů korun. Generali klienti nahlásili přes 200 škod za šest milionů Kč. Nejvíce zasaženými regiony jsou podle mluvčí Renaty Werlikové jižní a západní Čechy a jižní Morava. Allianz škody odhaduje stále na několik desítek milionů Kč. Nejčastěji jde o vytopené domy, sklepy a poničené stavby, dodal mluvčí společnosti Milan Káňa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK