Paroubek: ODS a KSČM by ohrozily cestu ČR k prosperitě

07.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. dubna (ČTK) - Programové koncepty ODS a KSČM by přinesly rizika, která by ohrozila cestu České republiky k prosperitě. Na ekonomickém fóru na pražském Žofíně to řekl premiér a volební lídr ČSSD Jiří Paroubek. Ten vyloučil povolební vládní spolupráci s KSČM, jejíž sociální politika by podle něj vedla k hospodářské krizi. Vítězství ODS by zase znamenalo rozpad sociálního státu ve všech aspektech, dodal.

V programech ČSSD a KSČM je podle Paroubka neřešitelný rozpor ve vnímání ekonomických a sociálních priorit. "Jsem přesvědčen, že jakákoli vláda s komunisty je nehledě na morální nepřijatelnost absurdní představou. Splnění programu KSČM by znamenalo konec hospodářského růstu a vedlo by k ekonomické krizi," prohlásil.

Ještě větším nebezpečím by byly podle Paroubka návrhy ODS, které označil za vizi "státu sobců". Společnost by na jejím základě mohla být velmi výkonnou po dobu jednoho až dvou let, ale ve střednědobém období je odsouzena k erozi hodnot, sociálním nepokojům a pádu, poznamenal premiér.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK