Soutěž o zaměstnavatele regionu má další vítěze

12.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 12. dubna (ČTK) - Vítězi soutěže Zaměstnavatel regionu na severu a východě Čech jsou firma ArvinMeritor LVS v Libereckém kraji a Glaverbel Czech v kraji Ústeckém. V Královéhradeckém kraji zvítězila Východočeská plynárenská, v sousedním Pardubickém ČSOB Pojišťovna a ve středních Čechách získala ocenění za péči o zaměstnance Škoda Auto Mladá Boleslav. Novináře o tom dnes v Liberci informoval Marek Zeman z pořadatelské společnosti.

Pořadatelé navíc ocenili tři personální projekty: v Libereckém kraji zvítězil Fehrer Bohemia s projektem Štědrá ruka zaměstnanců, v Pardubickém kraji porota ocenila projekt Náborové dny České pojišťovny jako začátek kariéry a v Královéhradeckém kraji personální projekt spojený s náběhem nového modelu Roomster v závodě Škoda Auto v Kvasinách.

Některé společnosti se na předních místech umisťují tradičně, patří k nim například Škoda Auto Mladá Boleslav, Východočeská plynárenská, ČSOB Pojišťovna či Glaverbel Czech. Mezi oceněnými jsou většinou velké společnosti s propracovaným systémem zaměstnaneckých výhod, který stále rozvíjejí. "Sbíráme zkušenosti jinde, ale často reagujeme i na podněty a potřeby našich zaměstnanců," řekl ČTK Pavel Ulrich z ČSOB Pojišťovny, které se letos podařilo porazit Karosu Vysoké Mýto. Karosa v Pardubickém kraji zvítězila v předchozích dvou ročnících, letos se ale musela spokojit s druhým místem.

Regionální soutěž Zaměstnavatel regionu se podle Pavla Huláka ze spolupořádající společnosti Fincentrum finanční poradenství uskutečnila už potřetí. "Jejím cílem je ukázat na dobrou personální práci podniků v regionech," řekl Hulák. V každém kraji hodnotila porota kolem 30 až 40 firem. Jen několik nejlepších ale postupuje do celostátního kola, kde se utká 60 firem z celé republiky. Slavnostní vyhlášení celostátního kola se uskuteční v Praze 2. května.

Pořadí v krajích:

Liberecký kraj:

1. ArvinMeritor LVS Liberec, a.s

2. Preciosa, a.s.

3. TI Automotive AC, s.r.o.

Ústecký kraj:

1. Glaverbel Czech, a.s.

2. Chemopetrol, a.s.

3. AGC Automotice Czech, a.s.

Pardubický kraj:

1. ČSOB Pojišťovna, a.s.

2. Karosa, a.s.

3. Panasonic Mobile & Automotive Systems Czech, s.r.o.

Královéhradecký kraj:

1. Východočeská plynárenská, a.s.

2. FAB, s.r.o.

3. Tanex Plasty, a.s.

Středočeský kraj:

1. Škoda Auto, a.s.

2. Philip Morris ČR, a.s.

3. Celestica Kladno, s.r.o.

Personální projekt regionu:

- Fehrer Bohemia, s.r.o. (Liberecký kraj)

- Česká pojišťovna, a.s. (Pardubický kraj)

- Škoda Auto, a.s. (Královéhradecký kraj)

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK