Zhodnocení Penzijního fondu České pojišťovny vzrostlo na 3,8 %

15.05.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Nejsilnější penzijní fond v České republice, Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), zhodnotil v loňském roce úspory svých klientů o 3,8 procenta.

Tento výsledek potvrdila Valná hromada společnosti. Jedná se o nárůst v porovnání s předchozím rokem, kdy zhodnocení dosáhlo 3,5 procenta.
 „Příznivě se na výsledcích Penzijního fondu České pojišťovny podílel rostoucí objem aktiv společnosti a pozitivní vývoj na akciovém trhu,“ říká k dosaženým výsledkům společnosti v loňském roce Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.
Ve své investiční strategii PFČP klade stále větší důraz  na širokou diverzifikaci portfolia, využití větší škály investičních možností. Dlouhodobě největší díl, 43 %, tvoří české státní dluhopisy jako stabilizační složka portfolia. Zhruba čtvrtina aktiv je v dluhopisech obchodních společností, států a centrálních bank OECD. Bankovní dluhopisy představují 19 % investovaných prostředků. Část investic je rovněž alokována v zahraničí prostřednictvím garantovaných produktů s vazbou na pohyb akciových indexů. Vysoké výnosy přinášejí české akcie a také nemovitostní investice. „Vysoký růst objemu spravovaných peněz našich klientů nám umožňuje pořízení bohatší škály zajímavých investic s příslibem vyšších výnosů,“ doplňuje Tomáš Matoušek.


Zhodnocení připisované klientům Penzijního fondu České pojišťovny v letech 2002 - 2005

2002 2003 2004 2005
zhodnocení v % 3,2 3,1 3,5 3,8

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy