Hornický penzijní fond Ostrava připíše klientům zhodnocení ve výši 4,8 %

23.05.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Další dva penzijní fondy ze skupiny ČSOB zveřejnily průměrné zhodnocení za rok 2005 již dříve

Hornický penzijní fond Ostrava (HPFO) připíše klientům zhodnocení ve výši 4,8 %, což je vůbec nejvíc za posledních sedm let. Umožní to výborný hospodářský výsledek HPFO. Zisk po zdanění  se oproti roku 2004 zvýšil více než dvojnásobně a dosáhl 53,6 mil. korun. Hornický penzijní fond Ostrava spravoval ke konci  roku 2005 prostředky účastníků ve výši 998 milionů korun pro 19 156 klientů.
Hornický penzijní fond Ostrava přešel v loňském roce pod správu skupiny ČSOB a stal se již třetím penzijním fondem v této skupině. „Každopádně chceme pokračovat ve velmi dobrých vztazích, které tradičně máme se skupinou OKD i s dalšími firmami v regionu, kde je zaměstnána anebo odkud pochází většina klientů tohoto fondu,“ uvedl Miloš Filip, předseda představenstva HPFO. Skupina OKD je důležitým přispěvatelem na penzijní připojištění svým zaměstnancům. Většina z nich má smlouvu o penzijním připojištění uzavřenou právě u Hornického penzijního fondu Ostrava.
Další dva penzijní fondy ze skupiny ČSOB zveřejnily průměrné zhodnocení za rok 2005 již dříve. ČSOB PF Stabilita připíše svým klientům za rok 2005 zhodnocení ve výši 4 %. ČSOB PF Progres zhodnotil vklady účastníků penzijního připojištění o 5 %. Právě ČSOB Penzijní fond Progres se může dlouhodobě chlubit nejvyšším průměrným zhodnocením na trhu. Jeho výborné výsledky ocenila i Finanční akademie, když vyhodnotila ČSOB PF Progres jako nejlepší penzijní fond roku a udělila mu Zlatou korunu 2006.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy