Všeobecná fakultní nemocnice v Praze získala díky Winterthur nové přístroje pro novorozence

23.05.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Představitelé Winterthur a Nadace Křižovatka předali Klinice dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze dar v podobě 4 přístrojů pro monitoring dechu novorozenců Babysense II. Díky tomuto přístroji lze kontrolovat pravidelnost dechu malých dětí a tak předcházet zástavě dechu, která souvisí se syndromem náhlého úmrtí novorozence.

Přístroje Babysense II slouží k monitoringu dechu dětí do tří měsíců od narození. Právě v tomto věku může totiž u dítěte dojít k nepravidelnému dýchání nebo až k zástavě dechu, které může souviset se syndromem náhlého úmrtí novorozence.

„S Nadací Křižovatka spolupracuje Winterthur již více než šest let. Za tuto dobu se již podařilo vybavit přístroji pro monitoring dechu novorozenců řadu českých nemocnic a díky tomu zachránit mnoho malých pacientů,“ řekl Petr Žaluda, generální ředitel Winterthur pro ČR a SR. 

Nadace Křižovatka vznikla v roce 1995 s cílem pomoci dětem ohroženým dosud zcela nevysvětleným "syndromem náhlého úmrtí novorozenců". Zaměřuje se proto především na vybavení českých nemocnic přístroji pro monitoring dechu malých dětí.

Winterthur penzijní fond je dlouhodobě největším penzijním fondem na českém trhu podle objemu spravovaných aktiv. Winterthur pojišťovna je jednou z nejrychleji rostoucích životních pojišťoven v ČR. V charitativní oblasti se Winterthur angažuje i v domovském Švýcarsku, kde mj. spolu s Dekrou organizuje pravidelné testy bezpečnosti osobních vozidel.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy