Zajištěné fondy ČSOB jsou stále v kurzu

25.05.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Zájem o investování do zajištěných fondů ČSOB přetrvává i v jarních měsících.

Důkazem jsou výsledky fondů ČSOB Reverzní Click 6, ČSOB Světový strom EUR 1 a ČSOB Evropského nemovitostního růstu 1. Celkový objem finančních prostředků, které byly do těchto fondů investovány přesáhl 683 milionů Kč. ČSOB navíc opět přichází s dalšími novinkami a od 22. května nabízí k úpisu nové velmi atraktivní fondy – ČSOB Digitální reverzní 1, ČSOB Krátkodobého růstu 2, Maximal Invest 13 – ČSOB Čínského růstu 1 a ČSOB Světový strom 10.  
Největší zájem projevili investoři o zajištěný fond ČSOB Reverzní Click 6. V upisovacím období od 10. dubna do 19. května 2006 dosáhl tento fond celkového objemu vložených finančních prostředků výše 429 milionů Kč. Značný zájem byl i o fond ČSOB Evropského nemovitostního růstu 1, který ve stejném upisovacím období dosáhl celkového objemu ve výši 212 milionů Kč. 
Nové fondy ČSOB, které mohou nyní investoři upisovat až do 30. června 2006, nabízejí opět zajímavé možnosti efektivního zhodnocení volných finančních prostředků. Nový fond ČSOB Digitální reverzní 1 nabízí investorům možnost dosažení velmi zajímavého výnosu až 50 % při velmi krátké době investice, ta je pouze 2 roky a 7 měsíců. To vše při 100 % zajištění ochrany investice. Dalším aktuálně nabízeným fondem je fond ČSOB Krátkodobého růstu 2, jehož výnos je vázán na koš 30 akcií. Výhodou tohoto fondu je 100 % participace na výnosu při krátké době do splatnosti (4 roky a 1 měsíc). „O předchůdce tohoto fondu - fond ČSOB Krátkodobého růstu 1 projevili investoři enormní zájem. Tento fond vykázal historicky vůbec nejvyšší objem vložených finančních prostředků ve výši 1,23 miliardy Kč a stal se tak největším zajištěným fondem ve střední a východní Evropě,“ uvedl Jan Barta, člen představenstva ČSOB Investiční společnosti.
Dalším zajištěným fondem v nabídce ČSOB je fond ČSOB Světový strom 10, jehož výnos je vázán na koš 20 akcií. Tento fond je určen především pro konzervativnější investory. Minimální zajištěný výnos fondu ČSOB Světový strom 10 je 12,04 %. Maximální výnos ve výši 91,44 % je rovněž velmi atraktivní.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy