ČSOB Reverzní Click 1 překonal výnosem desetiprocentní hranici

30.05.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Investice do zajištěných fondů mohou vynést i více než deset procent

Jejich výhodnost potvrdil ČSOB Reverzní Click 1, který v den své splatnosti, v neděli 28. května 2006, skončil s výnosem 31,8 % (tedy 11,37 % ročně). Mezi zajištěnými fondy jde o rekordní výnos; pokořit desetiprocentní hranici se dosud žádnému z těchto fondů v České republice nepodařilo. Klientům bude připsána částka 13 180 Kč za každých 10 000 vložených korun.

Kouzlo zajištěných fondů však spočívá také v tom, že při eventuálním poklesu světových trhů, kdy fond negeneruje žádný výnos, je jeho podílníkům vyplacena celá částka, kterou do fondu vložili. O investici do zajištěných fondů tedy nelze přijít.

„S výsledkem fondu ČSOB Reverzní Click 1 jsme nadmíru spokojeni, výnos nad hranicí deseti procent je opravdu dobrým zhodnocením. Je důkazem, že dokážeme pro drobné  investory připravit zajímavou nabídku,“ hodnotí situaci Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. Splatnost fondu byla dva a půl roku.

Do ČSOB Reverzního Clicku 1 bylo vloženo na podzim roku 1993 celých 392 milionů Kč. Trh se zajištěnými fondy však od té doby nabral v České republice velkou dynamiku. Například v upisovacím období, které skončilo 7. dubna 2006, dokázal pozornost investorů strhnout zajištěný fond ČSOB Krátkodobého růstu 1, který vykázal vůbec nejvyšší objem vložených prostředků v historii ČR - přilákal 1,23 miliardy Kč. Stal se tak největším zajištěným fondem v České republice a pravděpodobně také ve střední a východní Evropě. „Konečná čísla ČSOB Reverzního Clicku 1 potvrzují, že zajištěné fondy své investory nezklamou,“ vyzdvihuje tuto investiční alternativu Jan Barta.

Do konce června mohou zájemci upisovat ČSOB Digitální reverzní 1, slibující zajímavý maximální výnos a velmi krátkou dobou splatnosti. Na svého úspěšného předchůdce ČSOB Krátkodobého růstu 1 by mohl navázat také ČSOB Krátkodobého růstu 2. V nabídce je také  ČSOB Světový strom 1 se strukturou, která byla tak úspěšná v minulosti. Pro zájemce o bankopojišťovací produkt je připraven Maximal Invest 13, který spojuje životní pojištění se zhodnocením prostředků v zajištěném fondu – ČSOB Čínského růstu 1, zaměřeném na světové a evropské firmy s významnými aktivitami v tomto atraktivním regionu.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy