Antivirový program TrustPort® Antivirus opět mezi nejlepšími

02.06.2006 | , AEC
Tiskové zprávy


Antivirový program TrustPort® Antivirus z dílny české společnosti AEC obhájil svou pozici mezi světovou elitou.

Dokazují to výsledky nezávislého květnového testu serveru www.av-comparatives.org.

Tento test navazuje na výsledky zveřejněné v únoru 2006 a opět se ho zúčastnilo 16 antivirových programů. Použity byly jejich původní verze bez aktualizací virových definic (poslední z 6. února 2006). Proaktivní detekční schopnosti antivirů byly prověřeny na souboru virů a jiných škodlivých kódů, které se objevily za poslední tři měsíce (únor – květen 2006) a tudíž byly pro tyto antivirové programy neznámé.

TrustPort® Antivirus se v dílčích testech umístil mezi prvními pěti a celkově pak obhájil nejvyšší ocenění  ADVANCED+. Svými detekčními schopnostmi se tak v celosvětovém měřítku zařadil mezi čtveřici nejlepších a zároveň se umístil na špici mezi českými výrobci antivirových programů.

Podrobné výsledky posledního květnového testu jsou k dispozici na www.av-comparatives.org v sekci Comparatives.

Projekt AV-comparatives.org je výsledkem práce Andrease Clementiho, který se zde již od roku 2004 zabývá srovnávacími testy antivirových programů zejména z pohledu spolehlivosti detekce „In-the-Wild“ virů.

TrustPort® Antivirus je spolehlivý antivirový program, který chrání před útoky škodlivých kódů. Obsahuje rezidentní ochranu, kontrolu na vyžádání, karanténu a další nástroje. Ve svém jádře kombinuje pokročilé detekční technologie skenovacích motorů Norman a BitDefender, díky nimž dosahuje vynikajících výsledků při odhalování neznámých škodlivých kódů.

TrustPort® Antivirus je nabízen v rámci komplexního bezpečnostního balíku TrustPort® Workstation, který kromě antiviru obsahuje i personální firewall, aplikace pro šifrování a bezpečnou skartaci elektronických dat a elektronický podpis. Jeho kvalit mohou uživatelé ocenit i v moderním řešení pro ochranu internetových bran před spamem a viry - TrustPort® Internet Gateway a v řešení pro ochranu síťového prostředí organizace na úrovni serverů - TrustPort® Servers.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy