Smíšený fond a fond zahraničních akcií Winterthur pojišťovny drží pozice premiantů na trhu

06.06.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


V prvním čtvrtletí letošního roku se mezi fondy Winterthur pojišťovny dařilo především fondu smíšenému a fondu zahraničních akcií.

Roční zhodnocení těchto fondů se koncem března pohybovalo okolo 20 %. Fondy Winterthur pojišťovny, určené pro investiční životní pojištění, se tak pohybovaly v popředí ve srovnání s konkurencí.

Roční zhodnocení u smíšeného fondu dosáhlo ke konci prvního čtvrtletí tohoto roku 20,72 % a v porovnání s konkurencí na českém trhu zaujal první místo. Fond zahraničních akcií dosáhl ročního zhodnocení 19,95 % a umístil se v první trojici nejlepších.

„Jak fond smíšený, tak fond zahraničních akcií patří k těm, v nichž jsou významně zastoupeny akcie. Vybírají si je tak spíše klienti, kteří mají vstřícnější vztah k riziku. V průběhu uplynulého roku se investorům tato volba rozhodně vyplatila,“ podotkla Kamila Horáčková, ředitelka správy aktiv Winterthur. „V uplynulých třech měsících posiloval také fond realitní, jehož zhodnocení se v porovnání se stejným obdobím loňského roku zdvojnásobilo,“ dodal.

Investiční životní pojištění přináší spolu s kvalitní pojistnou ochranou pro případ úmrtí možnost investic. Klient si může zvolit typ a výši pojistné ochrany podle svých potřeb a zároveň určit způsob investování s ohledem na poměr výše výnosu a míry investičního rizika.

Fond smíšený
Smíšený fond kombinuje investice do termínovaných vkladů, dluhopisů a akcií na českém kapitálovém trhu. Podíl prostředků investovaných do akcií nepřesahuje 50 %. Tento fond volí klienti, kteří jsou v zájmu dosažení nejvyššího výnosu ochotni podstoupit i určité investiční riziko, které je vyšší než u fondu dluhopisového či peněžního.

Fond zahraničních akcií
Prostředky tohoto fondu jsou investovány do zahraničních akcií z rozvinutých trhů. Portfolio fondu je investováno v USA, Evropě a Japonsku. Zahraniční fond umožňuje dosažení vysokých výnosů, přirozeně za vyššího investičního rizika.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy