Kooperativa obhájila titul Pojišťovna roku v oblasti občanských pojištění a pojištění průmyslu a podnikatelů

14.06.2006 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


V hlavní kategorii hodnocení pojišťoven se Kooperativa umístila na druhém místě

 

Druhá největší pojišťovna českého trhu - Kooperativa - obhájila loňský titul Pojišťovna roku v oblasti pojištění občanů a opět zvítězila i v kategorii pojištění průmyslu a podnikatelů. Nejlepšího pojistitele vybírají každoročně v anketě zprostředkovatelé pojištění a výsledky vyhlašuje poté jejich profesní sdružení - Asociace českých pojišťovacích makléřů. "Ocenění si samozřejmě velmi vážíme. Je pro nás důkazem, že naše spolupráce s makléři je na vysoké úrovni," uvedl člen představenstva Kooperativy Martin Diviš.
V hlavní kategorii hodnocení pojišťoven se Kooperativa umístila na druhém místě. Celkové skončila za šest ročníků této prestižní ankety čtyřikrát zlatá a dvakrát stříbrná. Anketní lístky zaslala asociace celkem 492 registrovaným pojišťovacím makléřům, z toho se 12 vrátilo jako nedoručitelných. Své hlasy poslalo 117 respondentů, tedy 24,4 %. Vyhlášení výsledků ankety se uskutečnilo dnes v hotelu Pyramida za přítomnosti zástupců pojišťoven, pojišťovacích makléřů a dalších osobností pojistného trhu. Jednotlivé pojišťovny byly pojišťovacími makléři hodnoceny za rok 2005 celkem v osmi kategoriích.

Občanská pojištění
Kooperativa, pojišťovna, a. s.
Česká pojišťovna a. s.
Generali Pojišťovna a. s.

Pojištění průmyslu a podnikatelů
Kooperativa, pojišťovna, a. s.
Česká pojišťovna a. s.
Generali Pojišťovna a. s.

Hlavní kategorie
Česká pojišťovna a. s.
Kooperativa, pojišťovna, a. s.
Generali Pojišťovna a. s.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je           k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Firma má základní kapitál 2,8 miliardy Kč. V loňském roce zvýšila předepsané pojistné o 9,8 procenta na 26,5 miliardy Kč, což je s výrazným náskokem největší přírůstek pojistného na českém trhu. Rekordního výsledku dosáhla Kooperativa rovněž v oblasti zisku, jehož výše před zdaněním činila za loňský rok 1 304 milionů korun - v meziročním srovnání o 70 procent více.
Kooperativa je součástí jedné z největších evropských pojišťovacích skupi Vienna Insurance Group, která loni získala od prestižní agentury Standard & Poor´s rating A+ se stabilním výhledem. Koncern zaujímá v současnosti první či druhou pozici na trzích v Rakousku, v České republice, na Slovensku    a v Rumunsku. K dalším klíčovým trhům náleží Polsko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko a Černá Hora   a Bulharsko. Dále je skupina zastoupena v Bělorusku, na Ukrajině, v Německu, v Lichtenštejnsku, v Itálii a ve Slovinsku. Žádný jiný pojišťovací koncern do takové míry prostor zemí střední a východní Evropy nepokrývá.

    

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy