Microsoft uvádí na trh novou verzi programu pro zasílání vzkazů

20.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Redmond (USA) 20. června (ČTK) - Americký softwarový výrobce Microsoft Corp. připravil novou verzi programu pro zasílání vzkazů. Společnost v noci na dnešek oznámila, že program Windows Live Messenger, který byl zatím dostupný v testovací verzi, uvede dnes oficiálně na trh.

Program je vyšší verzí MSN Messengeru, nástroje pro rychlou komunikaci přes internet. Tyto programy se staly populárními v širokém spektru populace, od teenagerů po podnikatele.

Základní služba dává lidem možnost vyměňovat si rychle zprávy tam a zpět. Windows Live Messenger umožňuje také videohovory a vedle dalších funkcí i výměnu souborů.

Konkurenti, například AOL, takové funkce do svých programů přidávají také. Rival Yahoo v pondělí oznámil, že svou službu pro vzkazy otevře externím programátorům, aby mohli pro tuto službu vytvářet doplňkové programy.

Windows Live Messenger je jedním z prvních produktů Microsoftu pod novou značkou Live. Některé produkty podnik přejmenoval, další uvádí jako nové. Značka Live je součástí strategie Microsoftu nabízet více produktů založených na internetu. Jeho silnými konkurenty jsou na tomto trhu společnosti Google Inc. a Yahoo Inc.

MSN Messenger byl v květnu druhý nejrozšířenější službou pro zasílání elektronických vzkazů v USA, ukázal průzkum agentury Nielsen/NetRatings. Na prvním místě byla služba od AOL.

Ve světovém měřítku je MSN Messenger nejrozšířenější službou pro zasílání vzkazů, v dubnu měl 204,6 milionu uživatelů, uvedla agentura comScore Media Metrix. Druhý byl Yahoo se 76 miliony uživatelů a třetí byly AOL spolu s AIM od Time Warner, které měly 51,3 milionu klientů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK