Penzijní fond České pojišťovny obhájil prvenství v žebříčku CZECH TOP 100

20.06.2006 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) potvrdil svoji dominantní pozici na českém trhu prvenstvím v kategorii penzijních fondů mezi 100 nejvýznamnějšími finančními firmami České republiky.

Díky největšímu objemu přijatých prostředků klientů v roce 2005 náleží Penzijnímu fondu České Pojišťovny první místo v prestižním žebříčku sestavovaného Sdružením CZECH TOP 100.
"Potvrzuje se, že dlouhodobé budování značky a promyšlené investice se vyplácí. Meziročně se nám podařilo zvýšit objem spravovaných prostředků o 11 %. Mnohem více nás ale těší spokojenost našich klientů s poskytovanými službami," uvedl Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing.
Podkladem pro vyhodnocení 100 nejvýznamnějších firem ČR jsou ekonomické údaje za uplynulé finanční období. Žebříček finančních institucí je sestavovaný samostatně a pro svoji různorodost je rozdělený do čtyř podskupin: finanční zprostředkovatelé a pomocné finanční instituce, měnové instituce, pojišťovny a penzijní fondy. Právě posledním dvěma jmenovaným kategoriím panují členové skupiny PPF. Kromě již zmiňovaného PFČP se jedná o Českou pojišťovnu, která výškou předepsaného pojistného udává tempo trhu s pojištěním.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy