1. červenec se blíží – staňte se pojištěncem VZP ČR

27.06.2006 | , VZP ČR
Tiskové zprávy


Každý pojištěnec má podle zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, právo na změnu zdravotní pojišťovny jednou za 12 měsíců, a to vždy jen k 1. dni kalendářního čtvrtletí

VZP ČR je největší zdravotní pojišťovnou na území České republiky, a to nejen počtem pojištěnců, ale i nejhustší sítí svých přepážkových pracovišť. Po ukončení nucené správy se s nástupem nového vedení  situace v pojišťovně stabilizovala, a proto VZP může nabídnout svým klientů jistotu dostupnosti a kvality poskytované zdravotní péče prostřednictvím nejširší sítě svých smluvních partnerů.

Neváhejte nejpozději do 30. června navštívit některé z pracovišť VZP ČR, kde vám ochotně poradí, jak se stát pojištěncem této zdravotní pojišťovny. Stačí vyplnit přihlášku a vše ostatní za vás zařídí. Přechod od jedné pojišťovny ke druhé je proces plynulý, od 1. července se tak stanete pojištěncem VZP ČR.

A jaké vás čekají výhody? Například na maminky čeká zdarma dárek při narození dítěte a kupon na nákup zdravé obuvi pro dítě do 3 let. Dětem VZP přispívá na rovnátka, na brýle, na očkování proti klíšťové encefalitidě a chronicky nemocným nabízí pobyty u moře v rámci již známé akce „Mořský koník“. Dospělým nad 50 let hradí prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku, ženám ve věku 45-69 let preventivní mamografii. Dále např. zajišťuje bezplatné měření krevního tlaku, pulsu, tuku, hladiny cholesterolu a cukru v krvi. Za zmínku jistě stojí i ediční řada zdravotně výchovných brožurek, které VZP vydává pro své klienty.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy