Citibank nabízí příležitost investovat do středoevropských akcií s ochranou vložených prostředků

29.06.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Citibank a.s. nabízí investorům přístup na akciové trhy ve střední Evropě prostřednictvím svého nového produktu nazvaného „Strukturovaný dluhopis Region,“ jenž kombinuje 100% ochranu vloženého kapitálu při splatnosti proti riziku ztráty investovaných prostředků v důsledku propadu trhů se současně nabízenou příležitostí podílet se na očekávaném růstu hodnoty těchto akciových trhů. Zájemci jej mohou upisovat do 19. července 2006. Minimální objem investice činí pouze 30 tisíc Kč.

Dluhopis má dvouletou splatnost. Při splatnosti dostane investor zpět částku svých původně vložených prostředků a dodatečný výnos odpovídající případnému pozitivnímu vývoji  akciových trhů. Tento se bude odvíjet od výkonnosti indexu středoevropských akcií (českých, polských a maďarských) CECE Index, sestavovaného burzou ve Vídni. Výnos investice se bude rovnat  růstu dotyčného indexu až do maximální výše 34,99%. Pokud by index vzrostl nad tuto maximální hranici, investor obdrží při splatnosti dluhopisu zhodnocení ve výši  šesti procent, plus částku svých původně investovaných prostředků. Jestliže bude výkonnost indexu za tyto dva roky záporná, investor při splatnosti obdrží zpět 100% svých vložených prostředků.  

„Cílem Citibank je nabízet investiční příležitosti pro všechny typy investorů, tedy od  konzervativních až po ty, kteří hodlají podstupovat vyšší úrovně rizika. Strukturovaný dluhopis Region nabízí konzervativním investorům možnost dosáhnout vyšších výnosů než v současnosti poskytují standardní spořící produkty v důsledku nízké míry inflace v České republice i v celé Evropě a tudíž i nízkých úrokových sazeb. Investor má navíc příležitost podílet se na případném růstu akcií a zároveň neriskovat žádnou ztrátu vložené  investice, což je v současné době zvýšené volatility na akciových trzích více než aktuální,“ vysvětluje manažerka investičních produktů Citibank a.s. Alexandra Talířová.

Dluhopis, který je určen pouze pro distribuci na českém trhu, vydává londýnská Citibank Internatinal Plc, která také zajišťuje likviditu produktu. Prodej dluhopisu před jeho splatností je možné realizovat za aktuální tržní cenu prostřednictvím emitenta, avšak 100% ochrana vloženého kapitálu bude poskytována pouze při držení tohoto dluhopisu do data splatnosti.

„Středoevropské ekonomiky rostou třikrát rychleji než vyspělé země Evropské unie a dohánějí tak jejich ekonomické standardy. Tento konvergenční příběh bude v nejbližších letech pokračovat. Perspektiva silného hospodářského růstu samozřejmě znamená dobré ziskové příležitosti pro místní podniky. Investice do strukturovaného dluhopisu Region, je jednou z cest, jak se na tomto růstu podílet,“ říká hlavní analytik Citibank a.s. Miroslav Plojhar.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy