ČSOB umožňuje obcím, městům a soukromým společnostem přístup k fondům EU

07.07.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Evropská investiční banka (EIB) uzavřela s ČSOB smlouvu o poskytnutí úvěru ve výši 5 mil. EUR (více než 140 mil Kč). Úvěr umožní konečným příjemcům , tj. obcím městům a privátním společnostem financovat infrastrukturní projekty za výhodnějších podmínek.

Tento program je určen na podporu výstavby , modernizace či rekonstrukce infrastruktury určené k poskytování veřejných služeb v oblasti životního prostředí, dopravy, zdravotnictví a školství (tzv. Municipal Infrastructure Facility).

V rámci programu budou podporovány projekty realizované v osmi krajích. Podpora tak půjde do Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Královehradeckého, Pardubického a Jihomoravského kraje a na Vysočinu,“ uvedl Bedřich Štogl, ředitel EU Centra ČSOB.

Součástí tohoto programu je i grant z Evropské komise ve výši 1 mil. EUR.

Skupina ČSOB patří k leaderům v poskytování úvěrů Evropské investiční banky v ČR a ve financování projektů podpořených ze strukturálních fondů EU. Umožňuje tak rozvíjet municipální a podnikatelské projekty s podporou Evropské unie. Cílem EU Centra ČSOB je poskytnout municipalitám a podnikatelům maximální podporu s minimem vyžadované administrativy, vše navíc na jednom místě.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy