PROFIREAL GROUP – štika na úvěrovém trhu

11.07.2006 | , PROFIREAL
Tiskové zprávy


V roce 2005 skvělé obchodní výsledky vyjádřené nominální hodnotou poskytnutých půjček 2.360 mil. Kč hodlá ambiciózní společnost PROFIREAL překonat v roce letošním o více než 700 mil. Kč. To jsou neskromné plány finančního seskupení PROFIREAL GROUP, které o sobě nechává stále více slyšet

PROFIREAL GROUP se v České republice, Slovensku a v Polsku zabývá především poskytováním finančních úvěrů fyzickým osobám, které jsou dominantním produktem této společnosti. Zároveň je doplňují další úvěry pro podnikatelské subjekty.
„Daří se nám a nehodláme z tohoto dobře rozjetého rychlíku vystoupit,“ zmínil generální ředitel PROFIREAL GROUP Ing. David Chour. „Rok 2006 je pro nás rokem pokračující expanze a dalšího posilování celé finanční skupiny. Zastoupení úvěrové divize PROFIREAL hodláme rozšířit v roce letošním i do Bulharska,“ komentoval stávající situaci David Chour.
Vzhledem k rostoucímu objemu spotřebitelských půjček a úvěrů pochopitelně rostou i objemy problémových tedy nesplácených úvěrů. Společnost proto v oblasti nákupu těchto retailových pohledávek od bank a finančních institucí a jejich následném vymáhání vidí obrovský potenciál svého dalšího rozvoje a zcela cíleně se zaměřila i na tuto oblast.
„Divizi PROFIDEBT, která se zabývá nákupem a následným vymáháním zejména retailových pohledávek hodláme v ČR a SR dále rozvíjet – především rozšiřovat počet klientů a zvyšovat druhy pohledávek, na něž se v odkupech specializujeme. Zároveň analyzujeme možný rozvoj v Polsku. Domnívám se, že se jedná o velice perspektivní trh, vždyť za prvních dvanáct měsíců své činnosti se divizi PROFIDEBT podařilo nakoupit pohledávky od přibližně 15 bank a finančních institucí za více než 700 mil. Kč. Naše vlastní know-how jsme v této oblasti vypracovali na vysoce profesionální úroveň, která nemá v tomto odvětví finančního sektoru obdoby. Postupně se nám daří přesvědčit banky a finanční instituce o výhodnosti vzájemné spolupráce, a to zejména nabízenou cenou za pohledávky a seriózním přístupem k dlužníkům. Na trhu nadále pracujeme na zvyšování důvěry v tento způsob řešení problémových pohledávek,“ prozradil David Chour.
„Během tří let jsme více než ztrojnásobili množství poskytnutých půjček a úvěrů. Každý rok naše společnost roste tempem vyšším, než rostou lokální trhy, na kterých působíme. Za stejné období jsme zdvojnásobili počet zaměstnanců a ztrojnásobili počet externích úvěrových poradců – prodejců našich půjček a úvěrů. V letošním roce očekáváme zisk skupiny PROFIREAL GROUP ve výši  230 mil. Kč. Výsledky za prvních pět měsíců naznačují, že úspěšné období bude i nadále pokračovat,“ dodal závěrem generální ředitel PROFIREAL GROUP David Chour.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy