Tisková zpráva k prodeji eBanky

25.07.2006 | , PPF

Skupina PPF oznamuje, že v pondělí 24.července podepsala s Raiffeisen International Bank-Holding AG Smlouvu o prodeji akcií eBanky, a.s.

Na jejím základě by mělo do několika měsíců dojít k převodu akcií eBanky, a.s.

Ladislav Chvátal, člen představenstva PPF a výkonný ředitel pro oblast retailového bankovnictví a spotřebitelského financování, k tomu uvedl: „Konečné  rozhodnutí  o  prodeji  eBanky  bylo výsledkem složitých jednání. Velice důkladně jsme zvažovali jednotlivé nabídky od  zájemců o eBanku , mimo jiné se zřetelem k udržení vysoké úrovně služeb kmenovým klientům eBanky. Výsledná podoba smlouvy o prodeji akcií eBanky i výše ceny  jednoznačně potvrzují dobrou pozici eBanky na českém bankovním trhu i kvalitu produktů a služeb, které nabízí."

V souvislosti s podepsáním kupní smlouvy též úspěšně zakončil svůj mandát stávající předseda představenstva a generální ředitel Luboš Černý, který završil tříletou transformaci  eBanky  a strmý růst výnosů prvním ziskovým rokem 2005. Následně dovedl banku v rámci prodejního procesu k novému strategickému vlastníkovi.
Luboš  Černý pracoval v představenstvu banky 4 roky, z toho poslední 2 roky jako  jeho  předseda  a  generální  ředitel.  Funkce v eBance opustí k datu převzetí banky novým majitelem.

Články ze sekce: Tiskové zprávy