Kooperativa nabízí unikátní pojištění motorek

25.07.2006 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Kooperativa, druhá největší pojišťovna na českém trhu, připravila pro motocyklisty speciální sezonní pojištění jejich jednostopých miláčků.

"Věříme, že toto unikátní havarijní pojištění, které je jim šito přesně na míru, majitelé motocyklů ocení," uvedl člen představenstva Kooperativy zodpovědný za pojištění vozidel Martin Diviš.
Při sjednávání tohoto pojištění může zákazník zvolit pojistnou ochranu v rozsahu tří variant. Jednak je to plný celoroční rozsah pojištění „Havárie“ - all risk pojištění, což je pojištění proti všem myslitelným rizikům, tedy poškození a zničení motocyklu a pro případ odcizení. Dále je to varianta „Částečná havárie“ – tím je kryto poškození a zničení motocyklu, pojištění se však nevztahuje na riziko odcizení. Třetí možnost, a to je právě specialita pro motocykly vycházející ze sezonnosti jejich provozování, je tzv. „Sezonní havárie“ - od 1. 4. do 31. 10. příslušného kalendářního roku je pojistná ochrana kompletní ve výše uvedeném rozsahu „Havárie“ a po zbytek roku je pojistná ochrana pouze v rozsahu „Odcizení“ – zahrnuje tedy rizika odcizení vozidla, poškození nebo zničení vozidla živelní událostí a rovněž pojištění pro případ vandalismu. V tomto období tedy není motocykl pojištěn pro případ poškození při provozu, protože provozován není. To se samozřejmě odrazí v příznivé výši pojistného.
Toto pojištění lze sjednat na každý motocykl, tzn. jednostopé vozidlo určené pro dopravu jedné nebo dvou osob sedících za sebou ve vlastnictví nebo v nájmu fyzických a právnických osob. Neexistuje žádné zásadní omezení týkající se stáří, značky a typu motocyklu, rozhodujícím kritériem je vždy jeho technický stav. Pojištění platí po celé Evropě, což představuje geografické území Evropy a celé území Turecka. "Největší výhodou je, že klient platí pojistné pouze za přesně definovaný rozsah pojištění. Jinými slovy proč by měl platit all risk pojištění celý rok, když polovinu z něj na motocyklu nejezdí, a nemůže tedy havarovat. Ale i na tuto dobu má motocykl pojištěn proti odcizení, zničení povodní, požárem a jinými živly a proti vandalismu," doplňuje Diviš.
Klienti mají rovněž možnost sjednat si k tomuto produktu dodatkové pojištění nestandardní výbavy a pojištění zavazadel přepravovaných pojištěným motocyklem. Pro řidiče, kteří jezdí bez nehod, je připraven systém bonusů, pomocí něhož lze v průběhu pojištění získat postupně slevu na pojistném ve výši až 50 procent. Další výhodou je, že již v základním pojištění jsou zahrnuty rozsáhlé asistenční služby a jsou klientům poskytovány bez zvláštního příplatku.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je           k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Firma má základní kapitál 2,8 miliardy Kč. V loňském roce zvýšila předepsané pojistné o 9,8 procenta na 26,5 miliardy Kč, což je s výrazným náskokem největší přírůstek pojistného na českém trhu. Rekordního výsledku dosáhla Kooperativa rovněž v oblasti zisku, jehož výše před zdaněním činila za loňský rok 1 304 milionů korun - v meziročním srovnání o 70 procent více.
Kooperativa je součástí jedné z největších evropských pojišťovacích skupin Vienna Insurance Group, která loni získala od prestižní agentury Standard & Poor´s rating A+ se stabilním výhledem. Koncern zaujímá v současnosti první či druhou pozici na trzích v Rakousku, v České republice, na Slovensku    a v Rumunsku. K dalším klíčovým trhům náleží Polsko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko a Černá Hora   a Bulharsko. Dále je skupina zastoupena v Bělorusku, na Ukrajině, v Německu, v Lichtenštejnsku, v Itálii a ve Slovinsku. Žádný jiný pojišťovací koncern do takové míry prostor zemí střední a východní Evropy nepokrývá.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy