ČP INVEST ZAHÁJÍ PRODEJ FONDU NEMOVITOSTNÍCH AKCIÍ

26.07.2006 | , ČP Invest
Tiskové zprávy


ČP INVEST, investiční společnost a.s. zahájí od 1. srpna prodej  nového otevřeného podílového fondu – Fondu nemovitostních akcií.

Fond bude investovat do akcií bonitních developerských a nemovitostních společností, které operují převážně na trzích střední a východní Evropy. Je určený investorům, kteří se rozhodli pro uložení svých prostředků minimálně na 5 let a očekávají za to vyšší míru výnosů.
 
Fond bude investovat do akcií bonitních developerských a nemovitostních akcií, které převážně operují na trzích střední a východní Evropy. Tento region přináší vyšší potenciál výnosů. Fond bude plně zajišťovat měnové riziko. Podílové listy fondu budou v prvním měsíci po uvedení na trh prodávány za nominální hodnotu 1,-Kč.

„ Nemovitosti představují tradiční pojistku proti inflaci  a vzhledem k nízké korelaci s akciovým trhem jde o ideální prostředek k diverzifikaci každého portfolia,“ říká manažer fondu Martin Pecka. Nemovitostní akcie podle něho zároveň vykazují dlouhodobě nižší volatilitu a vyšší výnosnost na jednotku rizika ve srovnání s ostatními akciemi.

Rámcovou smlouvu na investování mohou zájemci uzavřít na vybraných obchodních místech české pojišťovny, klientských centrech eBanky a obchodních místech RMS-Finance.

ČP INVEST investiční společnost je členem finanční skupiny České pojišťovny a řádným členem Asociace fondů a asset managementu ČR (AFAM ČR). Aktuálně spravuje 9 podílových fondů s celkovým majetkem více než 4,1 mld. Kč (k 1.7.2006). Fond korporátních dluhopisů a akciový Fond ropného a energetického průmyslu získaly v aktuálním hodnocení Fond Scoringu*  nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení

*Fond Scoring CRA slouží pro orientaci investorů a vychází zejména z dosažených výsledků. Důraz se při přidělení známky klade na výkonnost, kolísavost hodnoty, příliv a odliv majetku či velikost fondů. Fond Scoring zavedly CRA a finanční server www.penize.cz v roce 2000.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy