ČSOB zaznamenala rekordní úspěch v prodeji hypoték

28.07.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Vynikajícího výsledku v prodeji hypoték dosáhla ČSOB v červnu tohoto roku. Během jediného měsíce dokázala poskytnout hypotéční úvěry takřka za 1 miliardu Kč, což představuje nejlepší měsíční výsledek v historii ČSOB.

Nárůstu prodeje hypoték dosáhla ČSOB i ve srovnání s prvním pololetím loňského roku. V období od 1. ledna do 30. června 2006 zvýšila objem prodeje hypoték o 86 %. Počet poskytnutých hypotéčních úvěrů vrostl oproti 1. pololetí loňského roku o 50 %.

„Červnový výsledek prodeje hypoték představuje pro ČSOB historický rekord. Prodej hypoték v objemu jedné miliardy korun nás opravdu velmi těší,“ uvedl Martin Jarolím, ředitel retailového bankovnictví ČSOB. Dosažené výsledky řadí ČSOB mezi přední prodejce hypoték v České republice a spolu s výsledky Hypoteční banky zajišťují Skupině ČSOB celkové druhé místo na trhu. Skupina ČSOB poskytla občanům v prvním pololetí 2006 hypotéky v celkovém objemu 12,8 miliard Kč .

Od února letošního roku nabízí prodejní síť ČSOB také novinku s názvem „ČSOB Hypotéka 2 v 1“, která představuje kombinaci standardní (účelové) hypotéky a neúčelového úvěru, který je možné použít na cokoliv. „Mezi klienty je o ni značný zájem. Každá desátá hypotéka prodaná v síti ČSOB je “ČSOB Hypotéka 2 v 1“, “ okomentoval výsledky Martin Jarolím.

Zájemci o nové bydlení mohou ještě stále využít speciální letní nabídku, v rámci níž jsou ČSOB Hypotéky nabízeny s nulovým poplatkem za zpracování. Díky této akční nabídce která trvá až do 15. srpna, lze ušetřit až 25 000 Kč. „Poplatek, který by klienti jinak dali za zpracování hypotéky, mohou použít třeba na koupi vestavěných spotřebičů. Každému díky této akční nabídce zůstane více peněz na realizaci jeho snů o vlastním bydlení,“ naznačuje výhody Martin Jarolím. Nulový poplatek se v uvedeném období vztahuje na všechny ČSOB Hypotéky. Podmínkou slevy je sjednání pětileté fixace úrokové sazby a splnění podmínky pro získání obou standardně nabízených slev, tedy zasílání platu na účet v ČSOB a sjednání dvou ze tří nabízených pojištění k hypotéce. Klient má na výběr mezi pojištěním nemovitosti, domácností a úvěru. Tím se klient kvalifikuje k získání slevy z úrokové sazby ve výši 0,25 %.  „U všech  hypotečních produktů navíc garantujeme klientům po 30 dnů nabídnutou úrokovou sazbu, i když by se mezitím sazby na trhu pohnuly vzhůru,“ dodává Martin Jarolím.

Bez poplatku za zpracování jsou nabízeny všechny ČSOB Hypotéky:
 
ČSOB Hypotéka
ČSOB Hypotéka 2 v 1
ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů
ČSOB Americká hypotéka
ČSOB Hypotéka na družstevní bydlení
 

Zajímavé a inovativní hypotéční produkty nepřilákaly jen veřejnost, ale také odborníky Finanční akademie v soutěži Zlatá koruna. ČSOB Hypotéka 2 v 1 získala v soutěži druhé místo a ČSOB Hypotéka bez dokládání příjmů obsadila třetí příčku. Navíc ČSOB Půjčka na lepší bydlení získala Zlatou korunu, když vyhrála v kategorii Úvěry.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy