ČP INVEST VSTUPUJE NA TRH ZAJIŠTĚNÝCH FONDŮ

02.08.2006 | , ČP Invest
Tiskové zprávy


ČP INVEST, investiční společnost a.s. dnes vstoupila na trh zajištěných fondů a zahájila prodej 1. ZAJIŠTĚNÉHO FONDU ČP INVEST. Tento fond poskytuje návratnost minimálně 100 procent vložené investice a zároveň poskytuje svým podílníkům možnost  participovat na výnosu tří světových akciových indexů.

Podílníci fondu budou participovat na výnosu akciových indexů – z 1/3  DJ EURO STOXX 50 (západní Evropa), z 1/3  Standard & Poor’s 500 (USA) a z 1/3  Nikkei 225 (Japonsko). Konkrétní míra účasti bude stanovena ke skončení upisovacího období a bude se pohybovat mezi 15-60 % z výnosu mixu uvedených akciových indexů. Výše výnosu nebude ničím omezena. Fond zajišťuje ke dni splatnosti (31. 1. 2012) návratnost minimálně 100 % vložené investice.

Upisovací období fondu je od 1. 8. 2006 do 31. 1. 2007, doba trvání fondu od 1. 2. 2007 do 31. 1. 2012. V prvních třech měsících upisovacího období je vstupní poplatek ve výši 1 %, v dalších třech  měsících pak 2 %. Po skončení tohoto období činí vstupní poplatek 8 %. Z fondu je možné kdykoli provést odkup podílových listů za aktuální hodnotu bez garance návratnosti vložené investice a s výstupním poplatkem 8 %. Ke dni splatnosti je výstupní poplatek nulový.

„ČP INVEST tímto dnem vstupuje i do oblasti zajištěných fondů, kde doposud chyběl. Věříme, že tak oslovíme i tu část konzervativní investorské veřejnosti, která preferuje právě tento typ fondů,“ říká ředitel společnosti ČP INVEST Robert Hlava.

Rámcovou smlouvu na investování mohou zájemci uzavřít na vybraných obchodních místech České pojišťovny, klientských centrech eBanky a obchodních místech RMS-Finance.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy