ČSOB nabízí pojištění schopnosti splácet – a to i při ztrátě zaměstnání

03.08.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Lidé, kteří si berou spotřebitelské úvěry, se budou moci v ČSOB nově pojistit proti  neschopnosti je splácet.

Od 7. srpna 2006 mohou uzavřít pojištění pro případ smrti nebo plné invalidity, pojištění pro případ pracovní neschopnosti a dokonce i pro případ ztráty zaměstnání. „Nejčastějšími důvody pro nesplácení úvěrů je právě ztráta zaměstnání nebo jeho změna. S tím spojené snížení příjmu má za následek neschopnost splácet,“ uvádí Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB a dodává: „Nabízíme našim klientům řešení pro případ takových nečekaných životních komplikací, aby takovou situaci společně s námi dokázali úspěšně překonat.“

Pojištění může uzavřít každý, kdo čerpá v ČSOB spotřebitelský úvěr až do jednoho milionu korun. Jedinou podmínkou je, že dotyčný nebyl za uplynulých 12 měsíců v pracovní neschopnosti déle než 30 dnů. Výjimku představují zlomeniny, operace slepého střeva a odstranění krčních mandlí. Pro pojištění proti ztrátě zaměstnání je nutné, aby měl žadatel hlavní pracovní poměr na dobu neurčitou. Také nemůže být při sjednávání pojištění ve zkušení době, nemůže mít se zaměstnavatelem uzavřenou dohodu o ukončení pracovního poměru ani být ve výpovědi z pracovního poměru.

„Bankopojištění v ČSOB je šité přesně na míru klientům, kteří si u nás vezmou půjčku.Odpadá proto veškeré papírování se zdravotními dotazníky,“ vysvětluje Milan Tománek.  Pojištění lze uzavřít současně se smlouvou o úvěru a začíná prvním dnem čerpáním úvěru. ČSOB nabízí i možnost pozdějšího uzavření pojistky a to do šesti měsíců od uzavření smlouvy o úvěru. Pojistka končí datem poslední splátky (max. do věku 65 let), ale klient může pojištění ukončit podle potřeby i sám.

V případě, že dojde k úmrtí nebo plné invaliditě, vyplatí ČSOB 102% zůstatku jistiny úvěru kalkulovaného ke dni vzniku pojistné události.  V případě pracovní neschopnosti delší než 60 dní začne být úvěr splácen z pojištění. Takto může být uhrazeno až 12 po sobě jdoucích úvěrových splátek. Při ztrátě zaměstnání má pojištěný rovněž nárok na pojistné plnění ve výši až 12 po sobě jdoucích měsíčních úvěrových splátek,  musí  však být evidován na úřadu práce nepřetržitě nejméně 40 dnů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy