ČSOB Leasing se vzdaluje konkurenci

15.08.2006 | , ČSOB Leasing
Tiskové zprávy


Společnost ČSOB Leasing v prvním pololetí roku 2006 opět suverénně obhájila pozici jedničky leasingového trhu.

Podle statistiky České leasingové a finanční asociace (ČLFA) uzavřela společnost ČSOB Leasing nové obchody v rekordní výši 9,7 miliardy korun. ČSOB Leasing tím výrazně upevnil své postavení v čele leasingového trhu a zvýšil odstup od konkurenčních společností.

Podle vykazování ČLFA dosáhl celkový objem nových leasingových obchodů společnosti ČSOB Leasing hodnoty 8,5 miliardy korun, v neleasingových produktech pak hodnoty financování ve výši 1,2 miliardy korun.

ČSOB Leasing dlouhodobě získává náskok před svými hlavními konkurenty na leasingovém trhu. Oproti červnu loňského roku zvýšil odstup od dvojky na trhu - společnosti CAC Leasing více než trojnásobně. Na pozici trojky leasingového trhu movitostí byl ŠkoFIN vystřídán společností SG Equipment Finance Czech Republic.

 

Pořadí na relevantním trhu*

Pořadí Společnost Celkový objem obchodů (v mil. Kč) Odstup od ČSOB Leasing (v mil. Kč) Podíl na trhu movitostí
1. ČSOB Leasing, a.s. 9 733 15,60 %
2. CAC Leasing, a.s. 6 303 3 430 10,10 %
3. SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. 5 116 4 617 8,20 %

* pořadí dle celkového objemu nově uzavřených obchodů podle vykazování ČLFA v oblasti financování movitostí za leden – červen 2006

 

„Trvalý růst naší společnosti, vedoucí postavení na leasingovém trhu a významný náskok před konkurencí jsou výsledkem stále se zlepšujících služeb jak pro zákazníky z řad podnikatelů i spotřebitelů, tak pro partnery ČSOB Leasing,“ komentoval postavení na trhu generální ředitel ČSOB Leasing Karel Bouček. „Růst leasingového trhu je projevem stability leasingového financování a byl tažen převážně bankovními leasingovými společnostmi v čele s ČSOB Leasing. Růstový trend kopíruje vývoj leasingu ve vyspělých evropských ekonomikách,“ doplnil Karel Bouček.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy