Obchodní výsledky ČMSS za sedm měsíců tohoto roku jsou příslibem ročního rekordu

16.08.2006 | , ČMSS
Tiskové zprávy


Úvěrovému obchodu Českomoravské stavební spořitelny dominují i nadále rostoucí objemy poskytovaných úvěrů na bydlení.

Objem překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření poskytnutých za sedm měsíců roku 2006 překračuje výsledky za stejné období loňského roku o 1,4 miliardy korun. Tato bilance je reálným příslibem, že na loňské rekordní roční výsledky úvěrového obchodu naváže ČMSS opět novým rekordem.

Celkový objem úvěrů za sedm měsíců roku 2006 již překročil 13 miliard korun
 V měsíci červenci čerpali klienti ČMSS na své bytové potřeby překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v celkovém objemu 1,9 miliardy korun.
 Od ledna do července 2006 poskytla ČMSS již 42 600 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v celkovém objemu 13,1 miliardy korun. V objemu poskytnutých úvěrů tak zaznamenává nárůst 11,7 %.

Roste i počet a výše cílové částky nově uzavíraných smluv
 Za sedm měsíců tohoto roku uzavřeli klienti s ČMSS o 20 tisíc smluv o stavebním spoření více než za stejné období loňského roku. ČMSS tak eviduje již 164 870 nově uzavřených smluv.
 Podstatnou skutečností je, že roste hlavně celková výše cílové částky. Objem cílové částky za období leden až červenec 2006 dosáhl hodnoty 41,7 miliardy korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 21,8 %.

Obchodní výkonnost ČMSS v tomto roce je vynikající. Svědčí o tom jak výsledky úvěrového obchodu, tak i bilance nových smluv o stavebním spoření. Úspěšná je ČMSS také v oblasti penzijního připojištění a podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává. Za sedm měsíců tohoto roku uzavřela více než 43 tisíc smluv o penzijním připojištění a zprostředkovala investice do podílových fondů v objemu vyšším než 1,6 miliardy korun.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy