Rekordní nárůst obratu NLB Factoring

22.08.2006 | , NLB Factoring
Tiskové zprávy


Pátá největší factoringová společnost na českém trhu NLB Factoring oznámila rekordní nárůst obratu o 30% za první pololetí roku 2006. Celkový obrat společnosti se za první pololetí oproti loňskému roku zvýšil o 1 426 mil. Kč.

Celkově společnosti obchodující na trhu factoringu profinancovaly pohledávky za 48,964 mld. Kč, což oproti stejnému období loni představuje 19% zvýšení obchodů. 30% nárůstem obratu NLB Factoring v daném období vykázala nadstandardní růst svých obchodů oproti celému factoringovému trhu. Tento nárůst přispěl k dalšímu upevnění pozice firmy na trhu, přičemž v současnosti je NLB Factoring s téměř 13% podílem pátou největší factoringovou společností v České republice. 

„Daří se nám využívat pozitivního vývoje českého průmyslu. Je zřejmé, že poptávka po českých výrobcích nadále roste, firmy získaly další zakázky a nebojí se rozšiřovat výrobu. Tím roste potřeba provozního financování. K našim úspěchům jistě přispělo, že jsme schopni nabídnout nejen běžný factoring, ale i efektivní zajištění proti nesplácení pohledávek a kombinaci factoringu s provozními úvěry", uvedl Ing. Roman Vontor, MBA, výkonný ředitel společnosti NLB Factoring, a.s.

Z dosažených výsledků společnosti NLB Factoring za první pololetí lze předpokládat naplnění stanoveného obratu 12 mld. Kč pro rok 2006, což je téměř o 2 mld. Kč více než v roce 2005.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy