Skupina Dimension vydělala 37 milionů, táhne ji leasing

24.08.2006 | , Dimension
Tiskové zprávy


Finanční koncern Dimension skončil loňský rok s konsolidovaným ziskem 36,7 mil. Kč. Na rozdíl od předchozích let se valná hromada společnosti rozhodla nevyplácet dividendu a celý zisk bude reinvestován do rozvoje podnikání v oblasti finančních služeb.  

Objem aktiv koncernu zabývajícího se především leasingem a factoringem vzrostl v posledních třech letech o 44 % na 2,7 miliardy, konsolidované tržby rovněž vzrostly o 44 % na 1,26 miliardy Kč.

„Koncernu se daří rozvíjet alternativní financování pro malé a střední podniky. Finanční leasing, operativní leasing nebo factoring získaly oblibu pro svoji pružnost, daňové výhody a také proto, že poskytují širší rozsah služeb než bankovní úvěr,“ uvedl obchodní a marketingový ředitel Pavel Strašák.
Největší dceřiná společnost koncernu, D.S.Leasing, v posledním období rozvíjí i oblast populárních spotřebitelských úvěrů.

Dimension působí v oblasti finančního leasingu (D.S.Leasing), operativního leasingu (D.S.Leasing Full service), factoringu (D.S.Factoring) a obchodů s cennými papíry včetně správy investic (Böhm & partner). Společnosti koncernu Dimension slaví v roce 2006 patnáct let své existence. Aktuálně koncern zaměstnává 80 odborníků v centrále v Brně a pobočkách po celé ČR

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy